Η νέα αναβάθμιση αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου.

Η Tesla αναπτύσσει τη λειτουργία αυτόματης επιβράδυνσης σε φανάρια και πινακίδες Stop εδώ και αρκετό καιρό και πλέον είναι έτοιμη να ενσωματωθεί στα μοντέλα της. Σύμφωνα με το Electrek, η Tesla συμπεριέλαβε τις λειτουργίες αναγνώρισης και αυτόματης επιβράδυνσης (Traffic Light & Stop Sign Control) στη γενική αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Οι δύο αυτές λειτουργίες είχαν αρχικά διατεθεί τον Μάρτιο, σε λίγους κατόχους και σε μορφή beta για τις απαραίτητες δοκιμές.

Όπως αναφέρει η Tesla, οι δύο αυτές λειτουργίες, οι οποίες παραμένουν σε beta έκδοση, θα δώσουν τη δυνατότητα στα αυτοκίνητά της να αναγνωρίζουν τα φανάρια κυκλοφορίας και να επιβραδύνουν αυτόματα. Ακόμη κι όταν τα φανάρια είναι απενεργοποιημένα. Οι οδηγοί θα λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση στην οθόνη τους όταν το αυτοκίνητο ετοιμάζεται να επιβραδύνει, ενώ αυτό θα διακόπτει εντελώς την πορεία του στην κόκκινη γραμμή που θα εμφανίζεται επίσης στην οθόνη. Έπειτα οι οδηγοί για να επιβεβαιώσουν ότι είναι ασφαλές για το αυτοκίνητο να ξεκινήσει εκ νέου την πορεία του, θα πρέπει είτε να πατήσουν το πεντάλ του γκαζιού είτε τον επιλογέα ταχυτήτων.

Η ανακοίνωση της Tesla: 

Οι λειτουργίες Traffic Light και Stop Sign Control έχουν σχεδιαστεί για να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται στα φανάρια και τις πινακίδες στάσης, επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο, όταν χρησιμοποιείς λειτουργίες Αυτόματης Πλοήγησης. Η νέα λειτουργία μπορεί και αναγνωρίζει όλα τα φανάρια, ανεξαρτήτου χρώματος αλλά και των κίτρινων φαναριών που αναβοσβήνουν. Καθώς το αυτοκίνητο πλησιάζει σε μία διασταύρωση, θα εμφανίζεται σχετική ειδοποίηση με την οποία θα σε ενημερώνει για την πρόθεσή του να επιβραδύνει και να σταματήσει.

Αν και η νέα αυτή δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ, η Tesla έχει ακόμη αρκετές προσαρμογές να κάνει για να ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα που κινούνται σε άλλες χώρες.

Engadget

  • Like 1