Αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι της Tesla θα βρεθούν άμεσα εκτός εταιρείας, καθώς η επιχείρηση του Elon Musk θα προχωρήσει στην απόλυση του 9% του υφιστάμενου προσωπικού της.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους και η επιστροφή στην κερδοφορία, ενώ η περικοπή των θέσεων δεν θα επηρεάσει την προγραμματισμένη αύξηση παραγωγής του Model 3.

Σύμφωνα με mail που απέστειλε στους εργαζομένους ο Musk, οι απολύσεις γίνονται στο πλαίσιο απλοποίησης της οργάνωσης της Tesla, η οποία είχε εξαγγελθεί τον περασμένο μήνα. Στο mail, ο CEO της εταιρείας μιλά για μία «δύσκολη απόφαση», ενώ προσθέτει πως δεν θα θιγούν οι θέσεις εργασίας που αφορούν την κατασκευή του Model 3, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να επιτευχθούν οι στόχοι αύξησης της παραγωγής που έχουν τεθεί.

Η Tesla προγραμμάτιζε εξ αρχής την εβδομαδιαία παραγωγή 5.000 Model 3, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει στην πορεία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Musk ανέφερε πως αυτό θα συμβεί έως το τέλος Ιουνίου.

Σύμφωνα πάντως με αναλυτές, η επιστροφή της Tesla στην κερδοφορία θα είναι πρόσκαιρη, παρουσιάζοντας ενδεχομένως κέρδη στα δύο τελευταία τρίμηνα της φετινής χρονιάς. Αντίθετα, η εκτίμησή τους είναι πως στη συνέχεια τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας θα «γυρίσουν» πάλι σε αρνητικά πρόσημα.

Reuters

  • Sad 1