Σε μία επιστολή προς το προσωπικό της Tesla, ο Elon Musk έκανε γνωστό ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του Semi, του μεγάλου ηλεκτρικού φορτηγού της.

«Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε όλα και να βγάλουμε το Tesla Semi σε μαζική παραγωγή. Μέχρι στιγμής ήταν σε περιορισμένη παραγωγή, κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε πολλές πτυχές του σχεδιασμού του» έγραψε ο Elon Musk στην επιστολή του σύμφωνα με το CNBC.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική επιστολή, η παραγωγή της μπαταρίας και του powertrain θα γίνει στο Gigafactory της Tesla, στη Νεβάδα. Την παραγωγή των υπόλοιπων τμημάτων θα αναλάβουν εργοστάσια σε άλλες πολιτείες αναφέρεται στην επιστολή, αν και δεν έγινε γνωστό ποιες πολιτείες θα είναι αυτές και πότε θα αυξηθούν οι ρυθμοί παραγωγής.

1482796878_teslasemi.jpg.e2bf6f570c8e0edf5af57dd193b174ef.jpg

Στις αρχές της χρονιάς, η Tesla είχε πει ότι το Semi θα ήταν διαθέσιμο το 2021, και όχι το 2019, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο της εταιρείας, και η αύξηση της παραγωγής ενδεχομένως να σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θέλει να βγει εκτός των σχεδίων της για άλλη μία φορά. Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από το που θα παραχθεί το Semi και σε πόσες μονάδες, η Tesla αναμένεται να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από τη Nikola, που σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση επίσης μεγάλων φορτηγών, ηλεκτρικών ή που κάνουν χρήση κυψελών υδρογόνου.

Όπως τόνισε σε άρθρο του, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Elon Musk απευθύνθηκε στους εργαζομένους της Tesla λίγο αφότου η Nikola Corp. εισήλθε στο χρηματιστήριο (NASDAQ) και είδε την αξία της μετοχής της να διπλασιάζεται. Η Tesla επίσης αναμένεται να έχει ανταγωνισμό και από τις εταιρείες Daimler και Cummings στην συγκεκριμένη αγορά. Παράλληλα, η Tesla βρίσκεται σε αναζήτηση νέων περιοχών για να αυξήσει την παραγωγή της, ειδικά για τα οχήματα Model Y και Cybertruck. Η εταιρεία είχε κάνει γνωστό ότι ενδέχεται να κατασκευάσει ένα τρίτο εργοστάσιο στο Ώστιν (Τέξας) ή στην Τάλσα (Οκλαχόμα), ενώ ο Elon Musk πρόσφατα, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας στην Καλιφόρνια εξαιτίας των μέτρων της πολιτείας για να την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είχε απειλήσει ότι ενδέχεται να μεταφέρει την επιχείρηση του στη Νεβάδα ή στο Τέξας.