Η Tesla προσκαλεί μέσω email όσους πελάτες της στην Ευρώπη είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να προπαραγγείλουν το Model 3, να το κάνουν πλέον μέσω του “Online Design Studio”.

Εκεί, οι αγοραστές  θα μπορέσουν να το προσαρμόσουν του αυτοκίνητο στο γούστο τους κάνοντας μια custom παραγγελία. Πέρα από τις προσκλήσεις όμως, η Tesla οργάνωσε και ένα test-drive έκπληξη για κάποιους εκλεκτούς πελάτες της στην Γερμανία. Η εταιρία υπόσχεται την παράδοση των πρώτων Model 3 στην Ευρώπη μετά από 1 χρόνο, οπότε μιλάμε για το τέλος του 2019. 

Οι τιμές για τις διάφορες εκδόσεις του Model 3 έχουν μικρή διαφορά με αυτές τις Αμερικανικής αγοράς, με το “Long range AWD” να κοστολογείται στα €56900, και το “Long range AWD Performance” να φτάνει τα €67400. Αυτές οι τιμές αφορούν το Λουξεμβούργο, ενώ στο Βέλγιο η "Long range AWD" θα είναι περίπου €2000 ακριβότερο. Στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, οι τιμή θα διαμορφωθεί αναλόγως του επιπέδου της προστιθέμενης φορολόγησης, κλπ. 

Όσοι θέλουν να περιμένουν το φθηνότερο βασικό μοντέλο των $46000 με την μπαταρία “Standard Range”, θα περιμένουν αρκετά ακόμη αφού αυτό δεν αναμένεται να μπει στην Αμερικανική αγορά πριν το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Elon Musk ανέφερε ότι με βάση την τεράστια ζήτηση που αναμένεται να έχει το βασικό Model 3, μέχρι το τέλος του 2019 η τιμή του θα έχει μειωθεί στα $35000. 

Έχοντας πουλήσει πάνω από 13000 Model S στην Ευρώπη, η Tesla θέλει να ανταγωνιστεί δυναμικά την BMW, Audi, και Mercedes-Benz στην έδρα τους, αφού οι τελευταίοι απέτυχαν να πάρουν σημαντικό κομμάτι της medium-sedan κατηγορίας στην Αμερική. 

CleanTechnica