Κάποιοι πελάτες το ανακαλύπτουν μετά την παραλαβή του νέου τους αυτοκινήτου.

Παρά τις ελλείψεις σε τσιπ η Tesla φαίνεται να ευδοκιμεί, αν και αυτό δεν σημαίνει πως δεν επηρεάζονται τα αυτοκίνητα που παίρνουν οι άνθρωποι. Η ιστοσελίδα Electrek έμαθε ότι πολλοί αγοραστές Model 3 και Model Y λαμβάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους χωρίς θύρες USB-C στην κεντρική κονσόλα ή στα πίσω καθίσματα. Μερικοί πελάτες ανέφεραν ότι είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων, αλλά άλλοι το έμαθαν μόνο όταν πήραν τα αυτοκίνητα στο σπίτι.

Άνθρωποι της Tesla αποδίδουν την αφαίρεση των USB θυρών στις ελλείψεις τσιπ. Μερικοί πελάτες έχουν ακούσει ότι η Tesla θα εγκαταστήσει τις υποδοχές που λείπουν τον Δεκέμβριο, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό ισχύει για κάθε ιδιοκτήτη που επηρεάζεται. Η Tesla έχει σταματήσει εδώ και καιρό να ανταποκρίνεται σε αιτήματα για σχόλια και πιστεύεται πλέον ότι δεν υπάρχει καν ομάδα δημοσίων σχέσεων, που θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει μία πιο λεπτομερής εξήγηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εταιρείες αποστέλλουν αυτοκίνητα χωρίς κάποια αξεσουάρ και ανταλλακτικά, αφού πρόσφατα και η BMW αφαίρεσε κάποια χαρακτηριστικά αφής από ορισμένα μοντέλα της, ενώ τόσο η BMW όσο και η Tesla αφαίρεσαν κάποιες επιλογές υποστήριξης της μέσης των επιβατών. Και δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές, αφού άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καθυστερήσει τις παραγγελίες, σταμάτησαν την παραγωγή και ζήτησαν από τους πελάτες να περιμένουν περισσότερο από το συνηθισμένο.

Ακόμη κι έτσι, η έλλειψη USB θα μπορούσε να αναστατώσει περισσότερους πελάτες από όσους θα περίμενε κανείς, αφού η απουσία θυρών διακόπτει όχι μόνο την ενσύρματη σύνδεση αλλά και την ασύρματη φόρτιση. Ναι, ίσως μιλάμε για μία επιπλέον πολυτέλεια, παρ’ όλα αυτά είναι μία πολυτέλεια που θα περίμενε ο κάτοχος να έχει ήδη στη διάθεσή του, δεδομένων των τιμών της Tesla. Αυτή η έλλειψη ίσως να ενοχλήσει τους πελάτες καθώς ενδέχεται να ανησυχούν ότι η εταιρεία μπορεί να θυσιάζει την ποιότητα για να επιτύχει τους τριμηνιαίους στόχους παράδοσης.

  • Like 1