Ο Elon Musk ανέφερε ότι πρώτα έπρεπε να λυθούν κάποια θέματα με τον τριπλό κινητήρα (tri-motor drive) και την εξελιγμένη μπαταρία.

Από τότε που η Tesla λάνσαρε το επόμενης γενιάς ηλεκτρικό supercar Roadster το 2017, δεν έχουν υπάρξει νεότερα για αυτό. Σε πρόσφατο tweet, ο Elon Musk ανέφερε ότι η παραγωγή του Roadster δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από το 2022, επιβεβαιώνοντας ότι θα καθυστερήσει δύο χρόνια από την αρχική ημερομηνία.

Όπως έγραψε ο Musk, μόλις φέτος ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη των μηχανικών του μερών, καθώς το σύστημα κίνησης τριών κινητήρων και η προηγμένη μπαταρία ήταν εξαιρετικά σημαντικά για το αυτοκίνητο προτού ξεκινήσει η εταιρία με τα θέματα σχεδίασης. Μάλιστα και η σχεδίαση θα είναι εξίσου καθοριστική για την προβλεπόμενη επιτάχυνση του Roadster 0-100km/h σε 1,9 δευτερόλεπτα, τα 402 km/h τελικής ταχύτητας και τα 965 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η τιμή του Roadster όταν κυκλοφορήσει θα είναι στα $200.000 ενώ όσοι θέλουν να το αποκτήσουν κλήθηκαν να προκαταβάλουν $50.000 για να κάνουν κράτηση. Ακριβότερη θα είναι η Founders Edition έκδοση του Roadster με κόστος στα $250.000. Ο Musk είπε ότι η Tesla στοχεύει να έχει ένα υποψήφιο μοντέλο για κυκλοφορία φέτος και ελπίζει να «ρίξει μία ματιά» στην απόδοση και την τιμή του τελικού μοντέλου κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Πάντως, για όσους αναζητούν υψηλές επιδόσεις δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τόσα χρήματα ή να περιμένουν τόσο πολύ, αφού παρόμοια επίδοση θα έχει και η ενημερωμένη έκδοση των 1.100 ίππων του Models S Plaid+ της Tesla που θα γίνει διαθέσιμη προς το τέλος του 2021. Το ενημερωμένο μοντέλο θα κοστίζει $132.990 και θα κάνει τα 0-100 σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, θα έχει τελική ταχύτητα 321 km/h και αυτονομία περίπου 836 χιλιόμετρα.

  • Like 2