Η εταιρεία θα στείλει μια ενημέρωση λογισμικού που θα αποτρέπει την αναπαραγωγή παιχνιδιών ενώ το όχημα βρίσκεται σε κίνηση.

Υπό την πίεση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών ασφαλείας αυτοκινήτων, η Tesla συμφώνησε να σταματήσει να επιτρέπει την αναπαραγωγή παιχνιδιών στις κεντρικές οθόνες αφής ενώ τα οχήματά της κινούνται. Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα στείλει μια ενημέρωση λογισμικού μέσω Internet, έτσι ώστε η λειτουργία που ονομάζεται Passenger Play να είναι κλειδωμένη και να μην λειτουργεί ενώ τα οχήματα είναι σε κίνηση.

Η απόφαση έρχεται μια ημέρα αφότου η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει επίσημη έρευνα για οδηγούς που είχαν αλλού την προσοχή τους ενώ οδηγούσαν όχημα της Tesla. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι η αλλαγή ήρθε αφού συζητήθηκαν οι ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών με την Tesla.

Η NHTSA αναφέρεται πως συζητά τακτικά με όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα συστήματα infotainment που τοποθετούνται στα οχήματά τους. Η υπηρεσία αναφέρει πως η έρευνά της για τη δυνατότητα της Tesla θα συνεχιστεί ακόμη και μετά την ενημέρωση.

Ο Νόμος για την Ασφάλεια Οχημάτων απαγορεύει στους κατασκευαστές να πωλούν οχήματα με ελαττώματα που ενέχουν παράλογους κινδύνους για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών που αποσπούν την προσοχή των οδηγών από την ασφαλή οδήγηση.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές εντοπίζουν και προφυλάσσουν από τους κινδύνους απόσπασης της προσοχής που οφείλονται σε κακή ή προβλεπόμενη χρήση οθονών και άλλων ενσωματωμένων τεχνολογιών.

Η έρευνα της υπηρεσίας αφορά περίπου 580.000 οχήματα Tesla Model S, X, Y και Model 3, από το 2017 έως και το 2022.

  • Like 1