Η Tesla παίρνει πίσω την απόφαση της στο να κλείσει τα retail καταστήματα της, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Για να καταφέρει να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές των όλων των μοντέλων της (εκτός του αξίας $35.000 Model 3) κατά 3%, ξεκινώντας από τις 18 Μαρτίου. Τα πιο ακριβά μοντέλα Model 3S, S, και X, θα δουν κανονικά την τιμή τους να αυξάνεται αναλογικά της προσαύξησης.. Η απόφαση ματαίωσης του κλεισίματος των καταστημάτων απο την εταιρία, ήρθε έπειτα από αξιολόγηση διάρκειας 2 εβδομάδων, σε όλα τα καταστήματα Tesla στις ΗΠΑ, με το 10% από αυτά να έχουν ήδη βάλει "λουκέτο". Σύμφωνα με την εταιρία πρόκειται για " καταστήματα που θα κλείναμε ούτως η άλλως"

Στις 28 Φεβρουαρίου, η εταιρία είχε αρχικά ανακοινώσει ότι σκοπεύει να κλείσει τα retail καταστήματα της ανά τις ΗΠΑ, με σκοπό να διεξάγει τις πωλήσεις της αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό της store, μία κίνηση που θα επέτρεπε στην εταιρία να μειώσει τις τιμές των αυτοκινήτων της κατά 6%. Η ανακοίνωση της εταιρίας δεν διευκρινίζει τον λόγο ματαίωσης της συγκεκριμένης απόφασης, αν και υπογραμμίζει ότι όλες οι πωλήσεις θα εξακολουθούν να γίνονται online, ακόμη και μέσα από τα καταστήματα της εταιρίας, τα οποία θα διαθέτουν έναν πολύ μικρό αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων προς πώληση.

"Τις περασμένες δύο εβδομάδες αξιολογήσαμε όλα τα retail καταστήματα μας, και πήραμε την απόφαση στο να διατηρήσουμε περισσότερα απ' όσα είχαμε αρχικά ανακοινώσει, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, μέσα στους επόμενους μήνες", σύμφωνα με την ανακοίνωση. Περισσότερα από 20 καταστήματα βρίσκονται υπό αξιολόγηση, με ορισμένα από αυτά να επαναλειτουργούν, με μειωμένο αριθμό εργαζομένων. Αν αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να "πόνεσε" ο Elon για τους εργαζόμενους, τότε σίγουρα η συγκεκριμένη απόφαση παραμένει ακατανόητη...

The Verge