Ο Elon Musk δήλωσε ότι μέχρι τώρα η χρονιά ήταν «βασανιστική» για αυτόν εξαιτίας των κερδοσκόπων και των «short sellers» στο χρηματιστήριο που «στοιχηματίζουν» στην αποτυχία της Tesla. Επιπλέον δεν έκρυψε ότι συχνά έφτανε σε σημείο να εργάζεται μέχρι και 120 ώρες την εβδομάδα για να διατηρήσει εντός χρονοδιαγράμματος την παραγωγή του Tesla Model 3.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα New York Times, ο Elon Musk  περιέγραψε την ακολουθία των γεγονότων που οδήγησαν στο διαβόητο tweet του ότι εξετάζει την «έξοδο της Tesla από το χρηματιστήριο» (στην συνέχεια έκανε γνωστό ότι η χρηματοδότηση αυτής της κίνησης ήταν εξασφαλισμένη) ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι «...και για να είμαι σαφής, δεν ήμουν υπό την επήρεια χόρτου».

Στο ίδιο άρθρο, η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι η Tesla θέλει να προσλάβει ένα νέο υψηλόβαθμο στέλεχος για να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να πάρει στους ώμους του/ της κάποιες από τις υποχρεώσεις που βαραίνουν τον Elon Musk, με τον τελευταίο να λέει πως πλησίασε την Sheryl Sandberg του Facebook για την συγκεκριμένη θέση – ουσιαστικά για να γίνει το νούμερο δύο στην εταιρεία- πριν από μερικά χρόνια.

Ο Elon Musk δήλωσε ότι το εξαντλητικό του πρόγραμμα στη δουλειά είχε ολέθρια αποτελέσματα στην υγεία και στην ιδιωτική του ζωή αναγκάζοντας τον να καταφύγει σε φαρμακευτική αγωγή (χάπια Ambien) για να μπορέσει να κοιμηθεί. Αποκάλυψε, για παράδειγμα, ότι έφτασε στο σημείο να μην βλέπει την οικογένειά του και πως παραλίγο να χάσει τον γάμο του αδελφού του. «Υπήρχαν στιγμές που δεν έφευγα από το εργοστάσιο για τρεις ή τέσσερις μέρες συνεχόμενες - μέρες που δεν έβγαινα έξω» δήλωσε ο Elon Musk. "Και αυτό εις βάρος του να βλέπω τα παιδιά μου και να βλέπω φίλους".

Musk1.jpg.bcdfcb6f74c8035b07e8d6bacee5614c.jpg

Μερικές φορές η αγωγή με τα χάπια Ambien δεν λειτουργούσε συμβάλλοντας στις μάλλον… ασταθείς πολύωρες συνεδρίες στο Twitter αργά το βράδυ, σύμφωνα με τις πηγές της New York Times. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla γνώριζαν για την «αγωγή» που έπαιρνε ο Elon Musk κάποιες φορές. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο επικεφαλής της Tesla φάνηκε να τα βάζει με χρηματιστές και αναλυτές  επειδή του έκαναν «βλακώδεις» ερωτήσεις ενώ αποκάλεσε «παιδεραστή» έναν δύτη που βοηθούσε στη διάσωση μιας ομάδας ποδοσφαίρου από νεαρά παιδιά που είχε παγιδευτεί σε ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Η εφημερίδα New York Times υποστηρίζει ότι η Tesla βρίσκεται σε αναζήτηση ενός COO ή κάποιου νούμερο δύο που θα μπορούσε να αναλάβει κάποια καθήκοντα και ευθύνες. Όμως, παρόλο που η Tesla προσέγγισε παλαιότερα την Sheryl Sandberg του Facebook, ο Elon Musk αρνείται σήμερα ότι η Tesla προσπαθεί επί του παρόντος να βρει κάποιον για την συγκεκριμένη θέση. Ο ίδιος σχεδιάζει να διατηρήσει τον διπλό ρόλο του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, παρά την ανάμιξη του και σε άλλες κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η SpaceX, η Boring και άλλες επιχειρήσεις. "Αν έχετε κάποιον που μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, παρακαλώ να με ενημερώσετε. Πραγματικά μπορούν να πάρουν τη δουλειά. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά; Μπορεί να πάρει τα ηνία αμέσως" δήλωσε ο Elon Musk.

Όσο για το περίφημο Tweet για την «ιδιωτικοποίηση» της Tesla, ο Elon Musk δήλωσε ότι έγραψε το μήνυμα κατά την διάρκεια της διαδρομής προς το αεροδρόμιο σε μια προσπάθεια να είναι διαφανής. Ήθελε να προσφέρει μία διαφορά υπέρ το άρτιο περίπου 20% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή των μετοχών, που ισοδυναμούσε με $419 δολάρια, και για αυτό «στρογγύλεψε» το νούμερο στα $420. Το στρογγυλοποιημένο νούμερο μπέρδεψε αρκετούς, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να γίνονται αναφορές σε… χόρτο και μαριχουάνα. "Έμοιαζαν καλύτερο κάρμα τα $420 από τα $419" δήλωσε ο Elon Musk, που δεν απέρριψε πάντως εντελώς τα λεγόμενα. δεν διαλύει ακριβώς την ιδέα. "Όμως δεν ήμουν υπό την επήρεια χόρτου, για να είμαι σαφής. Το χόρτο δεν είναι χρήσιμο για την παραγωγικότητα. Υπάρχει λόγος που υπάρχει η λέξη «stoned». Απλώς κάθεσαι εκεί σαν πέτρα"

Musk2.jpg.a15fb50ae6f42805de81c5578657dd28.jpg

Υπό την επήρεια κάνναβης ή όχι, τα πράγματα παραμένουν συγχεχυμένα. Αν και ο Elon Musk δήλωσε ότι είχε «εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση», κανείς, συμπεριλαμβανομένων των Σαουδαραβών και της SpaceX, δεν ανέφεραν ότι δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν οτιδήποτε. Από τότε, η αξία των μετοχών της Tesla να ανεβοκατεβαίνει σαν σε τρενάκι με αποτέλεσμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να έχει ξεκινήσει έρευνα και να έχει κλητεύσει υποτίθεται μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla όπως και τον ίδιο τον Elon Musk.

Ο Elon Musk δήλωσε ότι μεγάλο μέρος του άγχους του οφείλεται στους κερδοσκόπους και στους «short sellers», λέγοντας πως «περίμενε τουλάχιστον μερικούς μήνες ακραίων βασανιστηρίων από τους shortsellers που απεγνωσμένα προωθούν μία ρητορική που ενδέχεται να οδηγήσει στην καταστροφή της Tesla". Το παραπάνω, μαζί με το ζήτημα που προέκυψε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σημαίνει ότι το Ambien ενδέχεται να μείνει για λίγο παραπάνω καιρό ακόμη στην καθημερινότητα του. "Τα χειρότερα πέρασαν από επιχειρησιακής άποψης για την Tesla" δήλωσε ο Elon Musk. "Αλλά από άποψη προσωπικού πόνου, το χειρότερο δεν έχει έρθει ακόμα" συμπλήρωσε.

Engadget