Φαίνεται πως ο Elon Musk θέλει τα αυτοκίνητα της Tesla να αποτελούν κάτι περισσότερο από απλώς προηγμένα μεταφορικά μέσα.

Πριν από λίγο καιρό, η γνωστή κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκίνησε να προσφέρει τη δυνατότητα στους κατόχους των οχημάτων της να παίζουν παιχνίδια στις μεγάλες τους οθόνες. Τώρα, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ο Elon Musk έκανε γνωστό ότι σύντομα θα μπορούν να παρακολουθούν βίντεο από το YouTube ή να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από το Netflix. Όταν είναι ακινητοποιημένοι βεβαίως!

tesla-beach-buggy-racing-2-1280x720.jpg.6d6adc685e4d112a1dff1aac85a239b5.jpg

Τα οχήματα της Tesla αλλά και άλλων αυτοκινήτων έχουν οθόνες –και περίσσια ισχύ- που ανταγωνίζονται εκείνες αρκετών σημερινών κορυφαίων tablets. Το Model S για παράδειγμα της Tesla εξοπλίζεται με μία τεράστια οθόνη που καλύπτει την κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου σχεδόν εξολοκλήρου, και επομένως είναι ιδανική, πέρα από την απεικόνιση διάφορων πληροφοριών για τον οδηγό και τον συνοδηγό, και για ψυχαγωγία και διασκέδαση.

Για να παίξει κάποιος in-car παιχνίδια στα αυτοκίνητα της Tesla θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι σταματημένα και παρκαρισμένα για λόγους ασφαλείας, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι για τον χειρισμό τους απαιτείται η χρήση του τιμονιού. Παρκαρισμένα θα πρέπει να είναι επίσης και για την αναπαραγωγή βίντεο από το YouTube ή από την υπηρεσία streaming Netflix. Υποθέτουμε βεβαίως, ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα επέβαλλαν κάτι τέτοιο στην Tesla ούτως ή άλλως.

Αν βεβαίως η τεχνολογία και οι ρυθμιστικές αρχές το επιτρέψουν, ο κάτοχος ενός Tesla μελλοντικά, θα μπορεί να βλέπει βίντεο ή να παίζει παιχνίδια την ώρα που το αυτοκίνητο αυτόνομα θα τον πηγαίνει στον προκαθορισμένο προορισμό του με ασφάλεια. Αυτό βεβαίως είναι ένα ιδανικό σενάριο που έρχεται απευθείας από το μέλλον. Η τεχνολογία όμως όχι μόνο θα χρειαστεί πολλές ακόμα βελτιώσεις, αλλά θα πρέπει να είναι και ευρέως διαδεδομένη για να ταιριάξουν όλα τα κομμάτια του παζλ σωστά.

SlashGear