Μία μυστική μονάδα για την πραγματοποίηση παρακολουθήσεων και την κλοπή μυστικών από ανταγωνιστές, είχε συστήσει η Uber. Αυτό αναφέρει επιστολή του πρώην υπαλλήλου της εταιρείας Richard Jacobs, η οποία ήρθε στη δημοσιότητα καθώς περιλαμβάνεται στη δικογραφία της νομικής διαμάχης της Uber με τη Waymo.

Έτσι, στην επιστολή αναφέρεται πως υπάλληλοι της Uber υποδύθηκαν τους διαμαρτυρόμενους, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά chat group. Επίσης, ο Jacobs υποστηρίζει πως μία “ομάδα παρακολούθησης” της Uber κατέλυσε σε ένα ξενοδοχείο, για να καταγράψει τις συνομιλίες των στελεχών μίας ανταγωνιστικής εταιρείας.

 

Στόχος της “επιχείρησης” ήταν να ελέγξουν τις αντιδράσεις της εταιρείας, στην είδηση της εξασφάλισης ενός μεγάλου ποσού χρηματοδότησης της Uber από έναν Σαουδάραβα επενδυη.

 

Η επιστολή είχε σταλεί από τον Jacobs στην Uber τον περασμένο Μάιο. Αν και η εταιρεία ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για να ελέγξει τις αιτιάσεις του αποστολέα της, δεν τη δημοσιοποίησε.

 

Ο Jacobs εγκατέλειψε την Uber τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν υποβιβάσθηκε στην ιεραρχία της εταιρείας, στέλνοντας την επιστολή λίγο αργότερα. Στο μεταξύ, έχει έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρεία, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως ορισμένες από τις κατηγορίες στην επιστολή είναι εσφαλμένες, όπως αυτές που αφορούν την κλοπή εμπρορικών μυστικών από τη Waymo.

 

Ωστόσο, ορισμένες άλλες αποκαλύψεις του Jacobs έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Ενδεικτικό παράδειγμα η πρόσβαση που απέκτησε η εταιρεία στα ιατρικά αρχεία μίας γυναίκας που κατηγόρησε για βιασμό έναν οδηγό της Uber.

 

Link.png Site: BBC