Βέβαια, η παραλαβή γίνεται μόνο μέσω καταστημάτων.

Η Uber Eats κινείται πλέον και στην αγορά της κάνναβης. Οι χρήστες στο Οντάριο μπορούν να κάνουν μια παραγγελία στο κατάστημα λιανικής Tokyo Smoke μέσω της εφαρμογής. Ωστόσο, τις παραγγελίες δεν γίνεται να τις παραδώσει οδηγός της Uber, αλλά είναι διαθέσιμες μόνο για παραλαβή από το κατάστημα, τουλάχιστον για την ώρα.

Οι χρήστες πρέπει να αναζητήσουν τη λέξη «κάνναβη» ή «Tokyo Smoke» και να επιβεβαιώσουν ότι έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία προτού μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την αγορά τους. Οι παραγγελίες θα είναι έτοιμες για παραλαβή εντός μιας ώρας. Στο κατάστημα, οι αγοραστές θα πρέπει να δείξουν την ταυτότητά τους στο προσωπικό του Tokyo Smoke για να αποδείξουν ότι είναι 19 ετών κι άνω.

Με τη βοήθεια της γρήγορης & νόμιμης παραγγελίας, Uber και Tokyo Smoke ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να απομακρύνουν τους αγοραστές από άτομα που διακινούν παράνομα κάνναβη. Η Uber αναφέρει ότι η underground αγορά αντιπροσωπεύει το 40% των πωλήσεων μη ιατρικής κάνναβης στον Καναδά, όπου η χρήση για ψυχαγωγικούς λόγους νομιμοποιήθηκε το 2018. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών BDS Analytics, οι πωλήσεις κάνναβης στον Καναδά θα ανέλθουν συνολικά στα $4 δισεκατομμύρια και προβλέπεται να αυξηθούν έως και τα $6,7 δισεκατομμύρια.

Η κάνναβη είναι μια νέα αγορά για την Uber. Η εταιρεία δεν ανέφερε εάν θα προσφέρει δυνατότητα αγοράς κάνναβης και σε άλλες επαρχίες ή μέσω άλλων εμπόρων λιανικής ή εάν τελικά θα ξεκινήσει και τις παραδόσεις. Η Uber έχει ξεκινήσει ήδη την παράδοση αλκοόλ και ο διευθύνων σύμβουλος Dara Khosrowshahi ανέφερε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παραδώσει κάνναβη και στις ΗΠΑ εάν νομιμοποιούνταν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.