H Uber Technologies σχεδιάζει να ξεκινήσει τις μεταφορές έτοιμου φαγητού μέσω drones στο Σαν Ντιέγκο, συμμετέχοντας σε ένα ευρύ δοκιμαστικό πρόγραμμα ανάπτυξης εμπορικών δραστηριοτήτων βάσει της συγκεκριμένης τεχνολογίας που εγκρίθηκε από τις ομοσπονδιακές αρχές την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Dara Khosrowshah.

Ο Khosrowshahi δήλωσε ότι οι πελάτες θα παραλαμβάνουν φαγητό σε 5 με 30 λεπτά, αναλόγως από το εάν γίνεται η μεταφορά από άνθρωπο ή από drone. «Πιέζεις ένα κουμπί και το φαγητό έρχεται στην πόρτα σου», σημείωσε. Η Uber είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς φαγητού στον κόσμο, δήλωσε ο Khosrowshahi σε συνέντευξη στο Bloomberg, στο πλαίσιο συνεδρίου στο Λος Άντζελες.

Το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ επέλεξε δέκα πολιτειακούς και τοπικούς φορείς καθώς και μία ομάδα εταιρειών στις οποίες περιλαμβάνονται οι Alphabet, FedEx, Intel, Qualcomm και Uber, προκειμένου να συνεργαστούν στη δοκιμή των drones για εμπορική χρήση.

Ο Khosrowshahi σημείωσε, επίσης, ότι ενώ στην αρχή ήταν σκεπτικός με το πρόγραμμα της Uber για τα ιπτάμενα οχήματα, αποφάσισε να υποστηρίξει αυτό το φουτουριστικό εγχείρημα. «Η Uber δεν αφορά μόνο τα οχήματα», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «η δραστηριότητά της αφορά την κινητικότητα». Η εταιρεία δεν αναπτύσσει η ίδια ιπτάμενα οχήματα, αλλά συνεργάζεται με επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως η NASA και ο στρατός των ΗΠΑ, με την ελπίδα τα πιλοτικά προγράμματα να ξεκινήσουν το 2020.

Βloomberg

  • Like 2