Λίγο πριν την κυκλοφορία του αυτή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η εκπομπή Try Me των καταστημάτων Κωτσόβολος είχε μια πρώτη επαφή με το κορυφαίο smartphone της Samsung για τη φετινή χρονιά, το Galaxy Note 8.

Μια πρώτη έκπληξη είναι η έκδοση που θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας, η οποία δεν είναι άλλη από την έκδοση Duos που σημαίνει ότι το Galaxy Note 8 υποστηρίζει την εισαγωγή και ταυτόχρονη λειτουργία δύο sim καρτών. Σε ότι αφορά την εμφάνιση της συσκευής, αυτή έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Galaxy S8+ αν και πιο «τετραγωνισμένη» προκειμένου να έχει καλύτερο κράτημα ειδικά όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και το S-Pen.

 

 

Αυτό που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά στο Galaxy Note 8 είναι η εκπληκτική «οθόνη χωρίς όρια» ή αλλιώς Infinity Display όπως την είδαμε για πρώτη φορά στο Galaxy S8 και η οποία διακρίνεται για τα ελάχιστα περιθώρια που βρίσκονται μόνο στο πάνω και κάτω μέρος. Υποστηρίζοντας την τεχνολογία Super AMOLED, η οθόνη του νέου Galaxy Note έρχεται με διαστάσεις 6,3 ιντσών και είναι η μεγαλύτερη αλλά και καλύτερη οθόνη που έχουμε δει ποτέ σε μοντέλο της σειράς. Προστατεύεται από Gorilla Glass 5 ενώ υποστηρίζει και αναπαραγωγή περιεχομένου HDR για ακόμα πιο ζωντανά χρώματα με συμβατό περιεχόμενο. Από τη στιγμή που η οθόνη καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια όψη της συσκευής, έχουμε δύο σημαντικές αλλαγές όπως την απουσία home πλήκτρου το οποίο αντικαθίσταται με ένα που βρίσκεται κάτω από την οθόνη, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων μετακομίζει στο πίσω μέρος, δίπλα από την κάμερα.

 

Οι παρουσιαστές της εκπομπής Try Me, Δημήτρης Καρέτσος και Μαντώ Γαστεράτου προχώρησαν και σε μια πρώτη δοκιμή της διπλή κύριας κάμερας που διαθέτει το Galaxy Note 8 στο πίσω μέρος, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone της Samsung. Με ευρυγώνιο φακό αλλά και τηλεφακό στα 12MP, η ποιότητα των λήψεων είναι από τις καλύτερες ανάμεσα σε όλα τα smartphone. Για πρώτη φορά μια διπλή κάμερα υποστηρίζει και στους δύο φακούς οπτική σταθεροποίηση, κάτι που κάνει μεγάλη διαφορά κατά την εγγραφή βίντεο το οποίο δείχνει πολύ πιο ομαλό. Βλέπουμε ακόμα τη δυνατότητα οπτικού zoom 2x ενώ η λειτουργία Live Focus επιτρέπει τις λήψεις φωτογραφιών με το bokeh εφέ, όπου μπορούμε να θολώσουμε το παρασκήνιο για να τονίσουμε περισσότερο το κεντρικό αντικείμενο της λήψης μας. Μάλιστα μπορούμε να ορίσουμε το πόσο θολό θα είναι το παρασκήνιο ακόμα και μετά τη λήψη, κάτι σίγουρα πολύ χρήσιμο.

 


IMG_9668.JPG

 

Οι επιδόσεις του νέου Note είναι αναμενόμενα κορυφαίες εξαιτίας της παρουσίας του Exynos 8895 SoC στο εσωτερικό του με οκταπύρηνο επεξεργαστή και με τη συνοδεία 6GB μνήμης αλλά και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Για τις selfies το Galaxy Note 8 στηρίζεται σε έναν αισθητήρα 8MP με υποστήριξη ευρυγώνιων λήψεων αλλά και διάφραγμα F/1.7 που όπως και η κύρια κάμερα, έτσι και αυτή, κάνουν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα των λήψεων σας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

Από το πρώτο μοντέλο έως και το τελευταίο, αυτό που ξεχωρίζει ολόκληρη τη σειρά Galaxy Note από άλλες προτάσεις της Samsung αλλά και άλλων κατασκευαστών, είναι η παρουσία του S-Pen, του ψηφιακού stylus που ενισχύει τη δημιουργικότητα, έχοντας πολλές και διαφορετικές λειτουργίες. Από αυτές που ξεχωρίζουν όπως βλέπουμε στην εκπομπή Try Me είναι η αυτόματη μετάφραση σε όποιο κείμενο διαβάζουμε αλλά και τα «Ζωντανά Μηνύματα» που κάνουν πιο ζωντανές τις συζητήσεις μας επιτρέποντας να δημιουργήσουμε εύκολα ένα animated gif.

 

IMG_9776.JPG

 

Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο Galaxy Note 8 είναι η μπαταρία των 3300mAh καθώς και η πιστοποίηση IP68 που το κάνει ανθεκτικό στον νερό και τη σκόνη, συμπεριλαμβανομένου και του S-Pen, σε περίπτωση βύθισης στο 1.5 μέτρο έως 30 λεπτά. Στο πίσω μέρος δίπλα από τις κάμερες βρίσκεται ο κλασσικός αισθητήρας καρδιακών παλμών που καταγράφει τα απαραίτητα δεδομένα μέσω της εφαρμογής S-Health. Υποστηρίζει ακόμα ταχεία και ασύρματη φόρτιση ενώ θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο χρώματα, μαύρο και χρυσό.