Το dark mode, σκοτεινή λειτουργία ελληνιστί, αποτελεί χαρακτηριστικό που κερδίζει σταθερά έδαφος τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό περιβαλλόντων χρήστη.

Βολικότερο για χρήστες με προβλήματα όρασης, πιο ξεκούραστο στην ανάγνωση κατά τις βραδινές ώρες και σίγουρα πιο γουστόζικο από το τετριμμένο ανοιχτόχρωμο mode, το αντίστοιχο σκοτεινό υποστηρίζεται πλέον από λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές.

Σε αυτή τη λίστα έχει προστεθεί εδώ και λίγες μέρες η πλατφόρμα BestPrice η οποία απέκτησε το δικό της dark mode. Κατόπιν απαίτησης μεγάλης μερίδας του κοινού του, οι άνθρωποι του BestPrice ανέπτυξαν τη σχετική λειτουργία, επιτρέποντας στους χρήστες της υπηρεσίας να επιλέξουν τη λειτουργία προβολής που προτιμούν και ανταποκρίνεται στα “θέλω” τους, εύκολα και γρήγορα.

Πώς ενεργοποιείται το dark mode στο BestPrice;

Η επιλογή της σκοτεινής λειτουργίας δε θα μπορούσε να ήταν ευκολότερη: ένα «κλικ» στο εικονίδιο σε σχήμα φεγγαριού που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία αρκεί για να μεταμορφώσει μεμιάς την εμφάνιση του site. Για τη συγκεκριμένη επιλογή μάλιστα δεν απαιτείται σύνδεση με τον λογαριασμό του χρήστη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αφορά τόσο τη desktop, όσο και τη mobile έκδοση του site.

Κάτι που πρέπει να αναφέρουμε, είναι πως το dark mode του BestPrice ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση που έχετε προχωρήσει στη σχετική επιλογή στο λειτουργικό σας σύστημα -γλιτώνοντάς σας χρόνο και επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στην αναζήτηση της καλύτερης τιμής. Σε περίπτωση που θελήσετε να επαναφέρετε το αρχικό θέμα του BestPrice -αυτό με το λευκό background- αρκεί να κλικάρετε στο ίδιο κουμπί.

Γιατί λέμε “ναι” στο dark mode;

Ο βασικός λόγος για τον οποίο αξίζει να προτιμήσετε τη σκοτεινή λειτουργία του BestPrice έναντι του ανοιχτόχρωμου θέματός του, είναι η ευκολία στο διάβασμα κατά τις νυχτερινές ώρες όταν ο περιβάλλοντας φωτισμός είναι περιορισμένος ή μηδαμινός. Αν μάλιστα η αναζήτηση της καλύτερης τιμής είναι το τελευταίο πράγμα που κάνετε πριν κοιμηθείτε, δε θα αργήσετε να αντιληφθείτε τα πλεονεκτήματα της νέας λειτουργίας του BestPrice. Η έκθεση στο φως άλλωστε μειώνει την έκκριση μελατονίνης, ορμόνης απαραίτητης για τον ύπνο.

phone-front.jpg.9bb618e0b66d2ac8dea4486ebd4f452e.jpg

Από εκεί και πέρα, πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τα σκούρου χρώματος θέματα από άποψη αισθητικής ενώ δε θα πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το μαύρο ως χρώμα παρασκηνίου συνδυάζεται αποτελεσματικά με μία ευρεία γκάμα χρωμάτων γραμματοσειράς -την ευρύτερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Αν μάλιστα διαθέτετε και συσκευή με οθόνη OLED, τότε θα βγείτε διπλά κερδισμένοι, καθώς θα εξοικονομήσετε σημαντικούς πόρους από τη μπαταρία της, συμβάλλοντας στη διευρυμένη αυτονομία της.

To dark mode του BestPrice εξασφαλίζει πως θα είστε σε θέση να αναζητήσετε την καλύτερη τιμή κάθε ώρα της ημέρας, μέσα από ένα ευέλικτο περιβάλλον χρήστη που θα καλύψει τα «θέλω» σας. Δοκιμάστε τo με την πρώτη ευκαιρία και δε θα χάσετε.