Και φέτος η Huawei ακολουθεί την ίδια πολιτική των τελευταίων ετών, εμπλουτίζοντας τη σειρά P, με διάφορα smartphone που απευθύνονται σε καταναλωτές με διαφορετικές ανάγκες.

Έτσι μετά το «κεντρικό» μοντέλο P10 και το P10 Plus με τη χαρακτηριστική μεγάλη οθόνη, η Huawei διαθέτει ήδη στην ελληνική αγορά και το P10 Lite, με έμφαση στα «δυνατά» τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την πολύ καλή τιμή. Χωρίς να παίρνει τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας όπως το κεντρικό μοντέλο, εντούτοις τα μοντέλα P Lite της Huawei έχουν καταφέρει να σημειώσουν σημαντικές πωλήσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκονται ανάμεσα στις συσκευές με τις περισσότερες πωλήσεις.

 

Για φέτος το P10 Lite φέρνει σημαντικές αλλαγές από τον προκάτοχό του κάτι που επεκτείνεται και στον καλύτερο σχεδιασμό του, με την μεταλλική κατασκευή και την παρουσία γυαλιού να του χαρίζουν μια πολύ όμορφη εμφάνιση. Με οθόνη 5,2 ιντσών και ανάλυση Full HD, το P10 Lite στηρίζεται στον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 658 που κατασκευάζει η ίδια η Huawei, συνοδευόμενο από 3GB, ένας συνδυασμός ικανός για την απροβλημάτιστη εκτέλεση εφαρμογών αλλά και απαιτητικών παιχνιδιών. Μια πρώτη σημαντική διαφορά με το περσινό μοντέλο βρίσκεται στον αποθηκευτικό χώρο που πλέον διπλασιάζεται φτάνοντας τα 32GB, με τη δυνατότητα επέκτασής του με μία microSD κάρτας να παραμένει. Ακόμα υποστηρίζει την παράλληλη λειτουργία δύο sim καρτών.

p10lite.jpg

 

Μία άλλη σημαντική διαφορά από το P9 Lite είναι η υποστήριξη γρήγορης φόρτισης αφού η μπαταρία των 3000mAh μπορεί να φορτίσει πλήρως μόλις σε 97 λεπτά. Όπως μάλιστα αναφέρει η εταιρεία, φτάνουν 10 λεπτά φόρτισης για να μπορέσει ο χρήστης να παρακολουθήσει 2 ώρες βίντεο ενώ με 30 λεπτά φόρτισης η μπαταρία φτάνει στο 43%.

 

Η κύρια κάμερα του P10 Lite έχει ανάλυση 12Megapixel είναι υπεύθυνη για πολύ καλές λήψεις ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με dual tone flash, διάφραγμα f/2.2 αλλά και ταχύτατη αυτόματη εστίαση η οποία χρησιμοποιεί το PDAF σύστημα. Για τις selfies, η Huawei ενσωματώνει αισθητήρα 8Megapixel με ακόμα μικρότερο διάφραγμα (f/2.0) και δυνατότητα εγγραφής βίντεο στη Full HD ανάλυση.

p10lite-2.jpg


Τέλος το P10 Lite στηρίζεται στο Android 7.0 Nougat ενώ ήδη η Huawei έχει δεσμευτεί για την παρουσία της επόμενης έκδοσης της πλατφόρμας της Google, του Android O, λίγους μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του. Στην επιφάνεια πάντως του Android 7.0 βλέπουμε την τελευταία έκδοση του EMUI (5.1), του γραφικού περιβάλλοντος της Huawei που επεκτείνει τις δυνατότητες του μοντέλου, δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια και επιτρέποντας στον χρήστη να το φέρει πιο κοντά στα γούστα του.