Τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις στις κάμερες των smartphones περιορίζονταν στην αύξηση της ανάλυσης των φακών.

Οι καταναλωτές έπρεπε να ικανοποιηθούν με έναν αριθμό που ναι μεν διαρκώς μεγάλωνε, όμως επί της ουσίας δεν σήμαινε τίποτα για εκείνους. Ίσα-ίσα που οι όποιες νέες λειτουργίες συνοδεύονταν από πολύπλοκες ρυθμίσεις τις οποίες στην πλειοψηφία τους οι χρήστες ουδέποτε αξιοποιούσαν καθώς ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες για τα δεδομένα των καθημερινών τους αναγκών.

Έχοντας αντιληφθεί ότι η προσέγγιση αυτή δεν οδηγούσε κάπου –και πολύ περισσότερο, δε βελτίωνε την εμπειρία χρήσης των καταναλωτών- στη Huawei πήραν την εξής απόφαση: να εστιάσουν στις λεγόμενες τεχνολογίες παρασκηνίου. Εκμεταλλευόμενοι τεχνικές machine learning και αναπτύσσοντας μια σειρά αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, οι μηχανικοί της Huawei πέτυχαν την ουσιώδη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη παράλληλα με τη διευκόλυνσή του –και η δουλειά τους είναι κάτι περισσότερο από εμφανής στο νέο Huawei P20 Pro.

image1.png.f8f650cd20cfb9cf9f7c96860760b86e.png

Επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις

Πόσοι από εσάς ασχολείστε στην καθημερινότητά σας, πριν από τη λήψη μιας φωτογραφίας με το smartphone σας με τις ρυθμίσεις της κάμεράς του, προκειμένου να επιτύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα; Μην το κουράζετε: ελάχιστοι. Αυτό ήταν που ενέπνευσε τη Huawei να κάνει το βήμα παραπάνω στο P20 Pro και να μην αρκεστεί στην τριπλή κάμερα της Leica –την πρώτη που κάνει ποτέ την εμφάνισή της σε smartphone.

Η τεχνητή νοημοσύνη που πλαισιώνει το P20 Pro, είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως τις λειτουργίες της κάμεράς του, αναγνωρίζοντας αυτοστιγμεί το θέμα, τη σκηνή, τον φωτισμό και τα αντικείμενα στα οποία εστιάζει ο χρήστης και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Είναι σε θέση να αναγνωρίσει 19 διαφορετικές σκηνές και περισσότερα από 500 σενάρια, φροντίζοντας να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις και ειδοποιώντας εγκαίρως τον χρήστη για την περίπτωση που πρέπει να κάνει κάτι εκείνος.

Η AI της συσκευής, προβλέπει την κίνηση των προσώπων και των αντικειμένων, εστιάζοντας εκεί ακριβώς που θα βρεθούν τη στιγμή που ο χρήστης τραβήξει τη φωτογραφία. Ρυθμίζει το κάδρο στις ομαδικές λήψεις ώστε να μη μείνει κανείς εκτός, ισορροπεί την εικόνα με τη γραμμή του ορίζοντα και χαρίζει ένα φυσικό εφέ θολώματος (αυτό που οι επαγγελματίες φωτογράφοι αποκαλούν bokeh). Και όλα αυτά χωρίς να ταλαιπωρεί καθόλου τον χρήστη αφού τα πάντα γίνονται στο παρασκήνιο.

image2.png.fccc4b8de29b443931f69bed150b4c62.png

Διώξτε τις μέτριες εικόνες από το smartphone σας

Η τεχνητή νοημοσύνη του P20 Pro αναβαθμίζει την εμπειρία της φωτογραφίας ακόμα και μετά τη λήψη της. Φέρτε στον νου σας τις πρώτες ημέρες μετά τις διακοπές, όταν και καλείστε να ξοδέψετε ώρες διαλέγοντας τις καλύτερες εικόνες από τις εκατοντάδες που τραβήξατε κατά την εξόρμησή σας, προκειμένου να τις ανεβάσετε στα social media και να τις μοιραστείτε με τους φίλους σας. Κρίμα δεν είναι στην εποχή των smartphones να περνάτε τέτοια ταλαιπωρία;

Η τεχνητή νοημοσύνη του Huawei P20 Pro αναλαμβάνει και πάλι δράση. Είναι σε θέση να αναγνωρίσει το περιεχόμενο κάθε φωτογραφίας και να το αξιολογήσει, κατηγοριοποιώντας και ομαδοποιώντας τις λήψεις σας. Έτσι, όταν θελήσετε να δείξετε τα υπέροχα ενσταντανέ, τις γουστόζικες selfies και τα μαγευτικά πανοράματά σας σε φίλους και γνωστούς, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ανοίξετε την Έξυπνη Γκαλερί Εικόνων –τα προσεκτικά επιλεγμένα άλμπουμ θα διηγηθούν κάθε σας ιστορία με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο!

image3.png.f48394d7023a6d0ceab23bb7112ff463.png

Κάνοντας την καθημερινή φωτογραφία, υπόθεση μιας στιγμής

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι όλων των smartphones, έχει να κάνει με την απόκριση των συσκευών τους σε βάθος χρόνου, ένα θέμα που τους στερεί τη δυνατότητα να αποτυπώσουν κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους –όταν ξέρουν ότι η εκκίνηση της εφαρμογής της κάμερας θέλει χρόνο που με τον καιρό αυξάνεται.

Με την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων να μην είναι αποδεκτή λύση (αλλοίμονο, σκεφτείτε τον χαμένο χρόνο) πλέον, η Huawei έχει ακόμα μία ριζοσπαστική πρόταση. Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης του P20 Pro, είναι σε θέση να καταγράφουν τον τρόπο που χρησιμοποιεί εκείνος τη συσκευή και να μαθαίνουν από αυτή, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας εφαρμογές και υπηρεσίες την κατάλληλη στιγμή, βοηθώντας την έτσι να διατηρήσει την ταχύτητά της για μήνες.

Έτσι, το P20 Pro θα παραμείνει εξίσου γρήγορο με την πρώτη μέρα λειτουργίας του για πολύ, πολύ καιρό, γλιτώνοντας τους χρήστες από τον εφιάλτη του factory reset και επιτρέποντάς τους να χαίρονται τις μικρές, καθημερινές λειτουργίες του χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

  • Like 2