Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί το μεγάλο “όπλο” των νέων Huawei P20 Pro και P20. Τα δύο καινούρια μοντέλα της Huawei έρχονται πλαισιωμένα από μια σειρά λειτουργιών που στηρίζονται στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, αναδεικνύοντας έτσι ακόμα πιο πολύ τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Ο τομέας πέρα από αυτόν της μπαταρίας που πλεονεκτεί περισσότερο από τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, είναι εκείνος της φωτογραφίας. Τα Huawei P20 Pro και P20 δίνουν σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να τραβήξει εκπληκτικής ποιότητας φωτογραφίες ανεξαρτήτως της εμπειρίας και των ικανοτήτων του. Οι έξυπνες λειτουργίες των νέων μοντέλων της σειράς P της Huawei σκοπό έχουν να γεφυρώσουν έστω και σε μικρό βαθμό το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους ερασιτέχνες φίλους της φωτογραφίας και τους επαγγελματίες του χώρου.

Με ποιον τρόπο όμως η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την εμπειρία φωτογραφίας στα Huawei P20 Pro και P20;

Η νυχτερινή φωτογραφία αλλάζει επίπεδο

Η “δοκιμασία” στην οποία κάθε κάμερα καλείται να αποδείξει την αξία της, είναι η φωτογραφία υπό συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού. Εκεί είναι που τα μοντέλα της σειράς P20 της Huaweiξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό: οι φωτεινοί φακοί Summilux και η έκθεση που αγγίζει τα 4 δευτερόλεπτα, προσφέρουν λήψεις εντυπωσιακής φωτεινότητας και πλήθους λεπτομερειών, ακόμα και τη νύχτα, επιτρέποντας στον χρήστη να αποτυπώσει με σταθερά υψηλή ποιότητα τις σημαντικότερες στιγμές του 24/7.

Βοήθεια στη σύνθεση εικόνας

5ae18f59e0594_2.2_P20_norampsphotos.jpg.0767ac517127a65af2721f88a4240e26.jpg

Η τεχνητή νοημοσύνη των Huawei P20 Pro και Pro παρέχει βοήθεια στον χρήστη και σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της κάθε εικόνας του, μέσω ενός έξυπνου βοηθού που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα των λήψεών του, ενημερώνοντάς τον εγκαίρως σε περίπτωση που έχει περιστρέψει υπερβολικά τη συσκευή του. Τα νέα Huawei P αναγνωρίζουν αυτόματα τις ομαδικές φωτογραφίες πέντε ατόμων και άνω, δείχνοντας στον χρήστη μέσω ενός πλαισίου που εμφανίζεται στην οθόνη, το καλύτερο κάδρο για τη φωτογραφία του –και βάζοντας τέρμα στις εικόνες που κάποιος εμφανιζόταν “κομμένος”!

Αυτόματη επιλογή σκηνής

5ae18f46c0959_1.1_P20_modesrecommendation.jpg.6a52de54765e3ccc1885aed7ef355219.jpg

Για τη λήψη της ιδανικής φωτογραφίας, ο φωτογράφος θα πρέπει πριν από κάθε λήψη του να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της κάμεράς του –ανάλογα το θέμα, τη φωτεινότητα κλπ. Κάτι τέτοιο όμως είναι αρκετά χρονοβόρο, κουραστικό και πολύπλοκο, ιδίως κατά τη χρήση του smartphone. Εδώ είναι που υπεισέρχεται η τεχνητή νοημοσύνη των Huawei P20 Pro και P20, ούσα σε θέση να αναγνωρίσει 19 διαφορετικές σκηνές (γάτα, σκύλος, φαγητό, πυροτεχνήματα, λουλούδια, κείμενο, πορτρέτο κ.α.) και να επιλέξει μεταξύ 500 και πλέον σεναρίων, φροντίζει έτσι ώστε να είναι επιλεγμένες οι κατάλληλες ρυθμίσεις πριν από κάθε λήψη για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.

Σταθερή εγγραφή βίντεο

5ae18f4d6cff7_4.1_P20_imagestabilisation.jpg.fc0a4814fba4b1eb21c88e1a001e1a91.jpg

Ένα βίντεο τραβηγμένο μέσω smartphone ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή, κυρίως λόγω των κραδασμών και των κουνημάτων του. Όσο σταθερό χέρι κι αν έχει κάποιος, δύσκολα θα αποφύγει ακόμα κι ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο το οποίο, μοιραία, περνά στο βίντεό του. Τα Huawei P20 Proκαι P20 όμως έρχονται να λύσουν μια για πάντα το πρόβλημα αυτό, χάρη στο προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης βίντεο που διαθέτουν και το οποίο χαρίζει σταθερές και ομαλές λήψεις χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιηθούν βραχίονες και τρίποδα.

Αποτελεσματική οργάνωση γκαλερί

Καλές οι έξυπνες λειτουργίες φωτογραφίας, όμως με τόσες πολλές στη διάθεσή του, είναι μάλλον αναμενόμενο ο χρήστης να μην… τσιγκουνευτεί τις λήψεις του. Το χάος που αναμενόμενα θα προκαλέσει ο συνωστισμός εικόνων στη γκαλερί της συσκευής του, έρχεται να συμμαζέψει η τεχνητή νοημοσύνη της Huawei. Τι κάνει; Κατηγοριοποιεί και ταξινομεί αυτόματα τις φωτογραφίες, προσθέτοντάς τους ετικέτες και μάλιστα χωρίς καν να πρέπει να συνδεθεί στο cloud!

Ένα πανίσχυρο smartphone στις υπηρεσίες σας

Εξοπλισμένα με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Kirin 970 ο οποίος πλαισιώνεται από αποκλειστική μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων (NPU) που φροντίζει για τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, τα νέα Huawei P20 Pro και P20 διαθέτουν έως και 6 GBRAM και 128 GB χωρητικότητας, όντας σε θέση να αποδώσουν άψογα, ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη μάλιστα φροντίζει ώστε η συσκευή να συντηρείται αυτόματα, απενεργοποιώντας λειτουργίες και υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιούνται και μαθαίνοντας από τις συνήθειες του χρήστη, διατηρώντας τόσο την ταχύτητα απόκρισης του smartphone, όσο και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε υψηλά επίπεδα σε βάθος χρόνου.

Η τεχνητή νοημοσύνη των Huawei P20 Pro και P20 διαφοροποιεί σημαντικά την εμπειρία χρήσης τους σε σχέση με εκείνη ενός απλού smartphone, αλλάζοντας πρακτικά τον τρόπο με τον οποίο η συσκευή είναι σε θέση να ανταποκριθεί και να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες του χρήστη.

  • Like 1
  • Thanks 1