Μία δεκαετία πριν και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2007, η Ubisoft τάραζε τα νερά με το Assassin’s Creed, ένα παιχνίδι στο πλαίσιο μίας σειράς την οποία η γαλλική εταιρεία φιλοδοξούσε να δει να γιγαντώνεται τα επόμενα χρόνια.

“History is our playground” έλεγαν τότε οι δημιουργοί του τίτλου: σήμερα, δέκα χρόνια, εννιά –κύριες- κυκλοφορίες και δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεις αργότερα, τα Assassin’s Creed έχουν εξελιχθεί σε μία από τις γνωστότερες σειρές στο gaming παγκοσμίως και ό,τι πιο δυνατό έχει να επιδείξει η Ubisoft.

 

Μετά από “ανάπαυση” δύο ετών, το Assassin’s Creed επιστρέφει φέτος με το Origins το οποίο υπόσχεται “να γυρίσει τη σειρά ξανά στις ρίζες της”. Πού βρίσκονται όμως αυτές;

 

Από τη Μασγιάφ στη Φλωρεντία

 

Η αρχή όπως είπαμε έγινε το 2007 με το Assassin’s Creed που μας έκανε την… εισαγωγή στην κόντρα των Ναϊτών Ιπποτών, των λεγόμενων Templars, με το τάγμα των Ασασίνων. Μέσα από τις αναμνήσεις του Desmond Miles, ο παίκτης ταξίδευε στους Άγιους Τόπους την περίοδο των Σταυροφοριών για να επιδοθεί, ελέγχοντας τον Altair Ibn-La’Ahad σε έναν αγώνα δρόμου για την εύρεση του Μήλου της Εδέμ, ενός αρχαίου κειμηλίου που οι θρύλοι το ήθελαν να ελέγχει τον ανθρώπινο νου.

 

Αν η αρχή ήταν ενδιαφέρουσα, η συνέχεια των Assassin’s Creed ήταν –το λιγότερο- εντυπωσιακή. Η σειρά μας ταξίδεψε στην Ιταλία της Αναγέννησης, όπου και διεξήχθη η τριλογία των Assassin’s Creed II, Brotherhood και Revelations. Μια ιστορία με ίντριγκες, προδοσίες και δίψα για εξουσία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, με πρωταγωνιστή τον Ezio Auditore από τη Φλωρεντία, η μοίρα του οποίου θα τον φέρει στη Ρώμη, την Κωνσταντινούπολη και τη Μασγιάφ.

 


asassins3.jpg

 

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού

 

Με το Assassin’s Creed III η σειρά διέσχισε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό, εστιάζοντας στην Αμερικανική Επανάσταση. Ναΐτες και Ασασίνοι μάχονται για τον έλεγχο των αποικιών με τον κεντρικό ήρωα του τίτλου, τον Ratonhnhaké:ton ή απλώς Connor να εναντιώνεται όχι μόνο στους Templars αλλά και στο ίδιο του το παρελθόν.

 

Το επόμενο “επεισόδιο” Assassin’s Creed έμεινε στην αμερικανική ήπειρο, μόνο που κατέβηκε λίγο νοτιότερα και γύρισε πίσω στον χρόνο. Το Black Flag, βλέπετε, μας ταξίδεψε στη χρυσή εποχή των πειρατών στη θάλασσα της Καραϊβικής, προσφέροντας μία πρωτόγνωρη για τη σειρά –και όχι μόνο- εμπειρία. Το Rogue που κυκλοφόρησε έναν χρόνο αργότερα, φρόντισε να παρατείνει το ταξίδι στη θάλασσα, έστω κι αν σάλπαρε για διαφορετικά νερά.

 

Επιστροφή στην Ευρώπη

 

Με το Assassin’s Creed Unity η σειρά ξαναγύρισε στην Ευρώπη καθώς τα γεγονότα του παιχνιδιού εξελίσσονταν στο Παρίσι την ταραχώδη περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης. Οι Ναϊτες φυσικά είχαν φροντίσει να βάλουν το χεράκι τους και ο Arno Victor Dorian ήταν εκείνος που ανέλαβε να τους ξεσκεπάσει για λογαριασμό των Ασασίνων.

 

Τελευταία πράξη στα Assassin’s Creed ήταν το Syndicate το οποίο μας μετέφερε στο Βικτωριανό Λονδίνο, όπου οι δίδυμοι Frye, ο Jacon και η Evie, τα έβαλαν με το οργανωμένο έγκλημα και πήραν τον έλεγχο της πόλης από τα χέρια των Ναϊτών.

 


asassins2.jpg]


Assassin’s Creed Origins: Οι ρίζες βρίσκονται στην Αίγυπτο

 

Το δέκατο κύριο παιχνίδι της σειράς μας μεταφέρει στην Αίγυπτο, στην πρώτη επίσκεψή της στην αφρικανική ήπειρο. Το Assassin’s Creed Origins διαδραματίζεται στην εποχή της κυριαρχίας της δυναστείας των Πτολεμαίων, κατά τη διάρκεια της οποίας η Αίγυπτος γνώρισε μέρες ακμής και ισχύος αλλά και ίντριγκες που συναρπάζουν ακόμα και σήμερα. Μέσα από τα μάτια του Bayek, του πρωταγωνιστή του τίτλου, θα ξαναζήσουμε σπουδαία ιστορικά γεγονότα, απολαμβάνοντας την αρχαία Αίγυπτο σε όλο της το μεγαλείο.

 

Οι δημιουργοί του τίτλου άλλωστε, έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στη ρεαλιστική αναπαράσταση της Αιγύπτου, από τις πυραμίδες και τη Σφίγγα, μέχρι την ατμόσφαιρα της περιόδου εκείνης και βέβαια τις ιστορικές προσωπικότητες: όπως και στα προηγούμενα Assassin’s Creed, έτσι και στο Origins, την εμφάνισή τους αναμένεται να κάνουν χαρακτήρες που έχουν γράψει τα δικά τους κεφάλαια στην παγκόσμια ιστορία –αναμένουμε την Κλεοπάτρα και ποιος ξέρει ποιον άλλο. Η δουλειά της ομάδας ανάπτυξης του παιχνιδιού είναι τέτοια μάλιστα, που στηρίζει ολόκληρη διαδραστική εγκυκλοπαίδεια: το Discovery Tour υπόσχεται να μας εξιστορήσει πραγματικά ιστορικά γεγονότα, πιο παραστατικά κι από τη Wikipedia!

 


asassins1.jpg]


Τα παραπάνω αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν αναλογιστούμε ότι προσφέρονται σε ανάλυση 4K για τους κατόχους PS4 Pro, Xbox One X και ισχυρών υπολογιστών. Με γραφικά που βρίθουν λεπτομερειών, μοναδικά εφέ και χαρακτήρες με βάθος που παραπέμπουν σε χολιγουντιανή παραγωγή, το Assassin’s Creed Origins δικαίως θεωρείται ένας από τους εντυπωσιακότερους τίτλους των τελευταίων ετών, κάνοντας ένα comeback που θα συζητηθεί!

 

Το Assassin’s Creed Origins κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου σε PS4, Xbox One και PC (μέσω PCDD codes).