Στην εποχή της «πράσινης» ενέργειας, οι λύσεις της EcoFlow έρχονται να κλείσουν μια για πάντα τις παραδοσιακές γεννήτριες βενζίνης στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, προσφέροντας αξιόπιστες, αθόρυβες και οικολογικές φορητές ενεργειακές λύσεις.

Φέρτε στο μυαλό σας όλες εκείνες τις περιπτώσεις που βρεθήκατε σε μέρος χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρισμό. Είτε γιατί δεν είχε φτάσει ακόμα το δίκτυο ηλεκτροδότησης (βλ. εξοχικό), είτε γιατί ήσασταν στο ύπαιθρο (κάμπινγκ ή εκδρομή), είτε γιατί είχατε να αντιμετωπίσετε μία ξαφνική διακοπή ρεύματος. Εκείνη που ερχόταν να σώσει την κατάσταση ήταν η παλιά, καλή γεννήτρια μόνο που… με μία δεύτερη σκέψη, δεν ήταν και τόσο «καλή», ε; Συνήθιζε να λειτουργεί με βενζίνη ή πετρέλαιο (γεγονός που με τις σημερινές συνθήκες την καθιστά πρακτικά ασύμφορη), έκανε απίστευτη φασαρία, δημιουργούσε αποπνικτικό καυσαέριο και συν τοις άλλοις, στις περισσότερες περιπτώσεις καταλάμβανε και σημαντικό όγκο.

Να σας γνωρίσουμε την EcoFlow

Ευτυχώς όμως όλα τα παραπάνω έρχονται να αποτελέσουν παρελθόν χάρη στις λύσεις της EcoFlow. Πρόκειται για μία εταιρεία που στόχο έχει τη δημιουργία των πλέον καινοτόμων και φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών λύσεων, επιτρέποντας σε ανθρώπους, οικογένειες και κοινότητες ανά τον κόσμο να ζήσουν χωρίς όρια. Ιδρύθηκε το 2016 από ειδικούς στον χώρο των μπαταριών και της ενέργειας και έκανε τα πρώτα της βήματα εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους $1 εκατ. για το River, το πρώτο της προϊόν, μέσα από το Indiegogo. Δύο χρόνια αργότερα συγκέντρωσε επενδύσεις $4 εκατ. ακόμα και κάπως έτσι σήμερα, έχει φτάσει να αριθμεί μισό εκατ. χρήστες σε πάνω από 85 χώρες.

image.jpeg.b132246691c992e7b14ae6e98570852f.jpeg

Σε αυτές τις 85 και πλέον χώρες λοιπόν προστέθηκε εσχάτως και η Ελλάδα χάρη στην Info Quest Technologies η οποία πιστή στην προσέγγισή της να υποστηρίζει εμπράκτως τεχνολογικές καινοτομίες, ξεκίνησε τη συνεργασία της με την EcoFlow το Νοέμβριο του 2021, φέρνοντας και στη χώρα μας τις λύσεις της τελευταίας. Ποιες είναι όμως αυτές, τι ακριβώς προσφέρουν στον καταναλωτή και πού διαφέρουν συγκριτικά με τις κλασικές γεννήτριες βενζίνης ή πετρελαίου; Η EcoFlow διαθέτει κατά κύριο λόγο δύο σειρές προϊόντων, τη Delta και τη River. Η σειρά προϊόντων River αποτελείται από τους μικρότερους φορητούς σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η σειρά προϊόντων Delta αποτελείται από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας.Πάμε να δούμε αναλυτικά τις δυνατότητές τους.

EcoFlow River: Πάντα μαζί σας

Η σειρά River, όπως προαναφέραμε, δίνει έμφαση στη φορητότητα αφού περιλαμβάνει φορητούς σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούν να σας ακολουθήσουν όπου κι αν πάτε. Απαρτίζεται από τα River, River mini, River Max και River Pro με χωρητικότητα από τις 210 Wh έως και τις 720 Wh. Όλα τους είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν άνετη μεταφορά (το βαρύτερο είναι 7,7 κιλά ενώ όλα διαθέτουν και λαβή), όντας έτσι τέλεια για δραστηριότητες στο ύπαιθρο, όπως κάμπινγκ και εκδρομές. Θα σας επιτρέψουν να φορτίσετε συσκευές όπως laptops, smartphones, ψηστιέρες και καφετιέρες ενώ θα τα γεμίσετε εκ νέου μέσω πρίζας, φορτιστή αυτοκινήτου ή ηλιακού πάνελ (περισσότερα γι’ αυτό παρακάτω).

image.jpeg.83c7f8697b75576804894dda801efe97.jpeg

Ενσωματώνουν την πατενταρισμένη τεχνολογία X-Stream για πραγματικά ταχεία φόρτιση -σε ελάχιστο χρόνο- ενώ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες πολλαπλών συσκευών ταυτόχρονα και μάλιστα μέσω τυπικής πρίζας, USB-A αλλά και USB-C ανάλογα με το μοντέλο. Στην περίπτωση του River Max μάλιστα η αρθρωτή του κατασκευή προσφέρει δυνατότητα επιλογής χωρητικότητας μεταξύ 288 Wh και 576 Wh, για να «πάρετε» μαζί σας την ενέργεια που χρειάζεστε. Για τις περιπτώσεις δε που απαιτείται το… κάτι παραπάνω, μπορείτε να το συνδυάσετε με μια επιπλέον μπαταρία για συνολική χωρητικότητα 1440 Wh που θα καλύψει τις ανάγκες μιας ολόκληρης παρέας κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου.

EcoFlow Delta: Η ισχύς που χρειάζεστε

Η σειρά Delta από την άλλη εστιάζει στην ισχύ, αφού περιλαμβάνει φορητούς σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας ικανούς να καλύψουν τις ανάγκες επαγγελματιών ή ακόμα κι ενός ολόκληρου νοικοκυριού σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (βλ. διακοπές ρεύματος λόγω προβλημάτων δικτύου ή φυσικών καταστροφών). Αποτελείται από τα Delta, Delta mini, Delta Max και Delta Pro με χωρητικότητα που ξεκινά από τις 882 Wh και φτάνει στις 3600 Wh, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και αυτό το νούμερο μόλις ενσωματωθεί εξτρά μπαταρία. Ο σχεδιασμός τους είναι ένας ακόμη τομέας που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό ενώ  παρά τη μεγάλη τους ισχύ, παραμένουν αθόρυβα. Ενσωματώνουν τεχνολογία ταχείας φόρτισης η οποία θα σας αφήσει άναυδους, καθώς γεμίζει τη μπαταρία τους σε ποσοστό 0-80% μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, κάτι που ισχύει και στη σειρά River! 

image.png.b73f644d019af14cf1d325092897a20a.png

Η σειρά Delta είναι ιδανική για χρήση με ενεργειακά απαιτητικά εργαλεία (κομπρεσέρ, ηλεκτροσυγκολλήσεις κ.α.), οικιακές συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια και air condition, ηλεκτρικά οχήματα (βλ. φόρτιση) καθώς και events ή δραστηριότητες εξωτερικών χώρων (φωτισμός, ήχος, λειτουργία καντίνας κλπ). Με εξαιρετικά μικρό χρόνο απόκρισης που φτάνει και τα 30 ms, οι σταθμοί Delta θα γίνουν το τέλειο backup για το σπίτι σας, ενώ χάρη στις πολλαπλές εξόδους τους (τυπικές πρίζες, πρίζες φόρτισης αυτοκινήτου, USB-Α/C) προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μάλιστα ακόμα περισσότερη ενέργεια, μπορείτε να συνδυάσετε περισσότερους από έναν σταθμούς Delta για συνολική χωρητικότητα έως και 25 Wh!EcoFlow.

Ηλιακά πάνελ EcoFlow: Η πλέον «πράσινη» λύση είναι και φορητή

Οι φορητοί σταθμοί ενέργειας EcoFlow φορτίζουν ποικιλοτρόπως. Η ευκολότερη λύση είναι να τους γεμίσετε βάζοντάς τους στην πρίζα, ενώ ως προς τα μικρότερης χωρητικότητας μοντέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το αυτοκίνητό σας. Αν επιδιώκετε όμως μία πραγματικά «πράσινη» λύση, τότε θα τους συνδυάσετε με τα ηλιακά πάνελ της εταιρείας τα οποία θα βρείτε σε τρία μοντέλα, στα 110 W, τα 160 W και τα 400 W.

Το μονοκρυσταλλικό πάνελ των 110 W προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα που ξεπερνά τα στάνταρ της αγοράς, ενώ έρχεται με θήκη προστασίας που γίνεται και βάση. Είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη καθώς μπορεί να παραμείνει βυθισμένο σε βάθος ενός μέτρου έως και για μισή ώρα, ενώ φέρει μεμβράνη ETFE που το «θωρακίζει» απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες.

image.png.653de81ee34c84ff30295e99afc5ee30.png

Το πάνελ των 160 W είναι εντυπωσιακά συμπαγές, αφού με βάρος επτά κιλών και μικρές διαστάσεις, αποτελεί τη χρυσή τομή μεταξύ ισχύος και φορητότητας. Με απόδοση ενέργειας 21-22% και ειδικό αλγόριθμο που διατηρεί τη λειτουργία του σε υψηλά επίπεδα ακόμα και σε συνθήκες που απέχουν από τις ιδανικές, έρχεται με πιστοποίηση IP67 και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το πάνελ των 400 W τέλος φέρει πιστοποίηση IP68 για χρήση παντός καιρού και συνοδεύεται από προστατευτική θήκη που μετατρέπεται σε βάση με δυνατότητα περιστροφής έως και κατά 90ο προκειμένου να αιχμαλωτίζει όσο το δυνατόν καλύτερα τις ακτίνες του ηλίου. Είναι αρκετά εύχρηστο έτσι ώστε να χρησιμοποιείται ακόμα και εκτός σπιτιού (σε κάμπινγκ π.χ.) και έχει απόδοση ενέργειας 22,4%.

Η EcoFlow αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού

Με τις λύσεις της EcoFlow ένα είναι το σίγουρο: ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει πως θα έχει πρόσβαση στην «πράσινη» ενέργεια που χρειάζεται ανά πάσα στιγμή, μέσα από αξιόπιστες συσκευές τελευταίας γενιάς. Με τεχνολογία ταχείας φόρτισης, πολλαπλές εξόδους, δικλείδες ασφαλείας, τεράστια ευελιξία και δυνατότητα ελέγχου μέσω smartphone χάρη στο ειδικό app της EcoFlow, η ζωή σας θα είναι μονίμως… στο on!

logos.jpg.0e207ebdacaa88ada3e1514a0826ff76.jpg