Το Samsung Galaxy Z Fold2 είναι μία συσκευή που έτσι κι αλλιώς μαγνητίζει το ενδιαφέρον.

Οι αναδιπλούμενες (ή foldable αν προτιμάτε) συσκευές που κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά είναι μετρημένες στα δάχτυλα και ως εκ τούτου το design τους και μόνο αρκεί για να στρέψει προς αυτές την προσοχή του κοινού. Στην περίπτωση της πρότασης της Samsung ωστόσο, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για την ερωτευτεί κανείς, λόγοι που… ξεδιπλώνονται με το άνοιγμα της οθόνης.

Μία μοναδική εμπειρία θέασης

Αλήθεια, από πού αλλού θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μιλώντας για την εμπειρία χρήσης του Galaxy Z Fold2 αν όχι από τις οθόνες του; Οι 6,2 ίντσες της εξωτερικής οθόνης, γίνονται 7,6 στην εσωτερική με την αναλογία διαστάσεων να περνά από το 25:9 στο 22,5:18. Η δε τεχνολογία Dynamic AMOLED 2X σε συνδυασμό με τα 373 ppi χαρίζουν εκθαμβωτικές εικόνες με σπουδαία φωτεινότητα και φυσικούς χρωματικούς τόνους, δίνοντας στη θέαση άλλη διάσταση.

Ο ρυθμός ανανέωσης της εικόνας προσαρμόζεται ανάλογα με το τι κάνει ο χρήστης, ξεκινώντας από τα 11 Hz και φτάνοντας μέχρι και τα 120 Hz, πετυχαίνοντας έτσι την τέλεια ισορροπία μεταξύ μίας απίστευτα ομαλής εμπειρίας θέασης και της άριστης διαχείρισης πόρων -που έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη αυτονομία. Η πλοήγηση στα μενού της συσκευής και η χρήση των εφαρμογών γίνεται πλέον ακόμα πιο ξεκούραστη και ευχάριστη, την ίδια στιγμή που streaming και gaming κάνουν αμφότερα… level up.

fold2_2.jpg.c949740588228c6ae40fff0936e43928.jpg

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την παρακολούθηση βίντεο, η όλη εμπειρία είναι εντελώς κινηματογραφική, αφού το Galaxy Z Fold2 μπορεί να διπλωθεί και τοποθετηθεί επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, με το βίντεο να παίζει στο κατακόρυφο μισό της οθόνης του. Τα διπλά του ηχεία αποδίδουν τον καλύτερο ποιοτικά δυναμικό ήχο που έχει προσφέρει ποτέ συσκευή Galaxy ενώ η δυνατότητα για προβολή βίντεο στην εξωτερική οθόνη (το λεγόμενο Flex mode) κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα στην περίπτωση που θέλετε να δείτε κάτι εν τάχει.

Παραμένει “του χεριού” σας

Αν και foldable, το Galaxy Z Fold2 δίνει έμφαση στη λειτουργικότητα και τη φορητότητα και τα καταφέρνει περίφημα και με τις δύο. Οι διαστάσεις του όταν είναι διπλωμένο είναι 159,2 x 68 χιλ. με το προφίλ του στο μέγιστο σημείο να είναι μόλις 16,8 χιλ. Όταν ανοίξει, τότε η συνολική επιφάνεια είναι 159,2 x 128,2 χιλ. με το προφίλ να πέφτει στα 6,9 χιλ. πάντα στο μέγιστο σημείο του. Οι διαστάσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην οθόνη Infinity-O με το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο. Το τελευταίο είναι πρακτικά ανύπαρκτο τόσο στην εξωτερική, όσο και στην εσωτερική οθόνη της συσκευής, διατηρώντας το μέγεθος της σε χαμηλά επίπεδα και επιτρέποντας στον χρήστη να εστιάσει εκεί που βρίσκεται η δράση -στο περιεχόμενο.

Εκεί όμως που εντοπίζεται όλη η “μαγεία” του Galaxy Z Fold2 είναι στον μηχανισμό αναδίπλωσης. Εξωτερικά, το περίφημο Hideaway Hinge δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις άλλες επιφάνειες του smartphone: λείο και αστραφτερό, με το λογότυπο της Samsung και στο χρώμα της συσκευής, δεν προδίδει σε καμία περίπτωση την τεχνολογία αιχμής που κρύβει μέσα του. Οκτώ μηχανισμοί (για την ακρίβεια τέσσερα διπλά ζευγάρια) CAM εξασφαλίζουν απόλυτη σταθερότητα στην κίνηση ενώ το σύστημα καθαρισμού σάρωσης που βρίσκεται ανάμεσα στο Hideaway Hinge και το σώμα της συσκευής, φροντίζει ώστε να απομακρύνονται ακόμα και τα μικρότερα σωμάτια σκόνης.

fold2_3.jpg.028e0a971ec0b9493091ce12577375c4.jpg

Η Samsung όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Μέσα από μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών και καινοτομιών στο λογισμικό, προσέδωσε μεγαλύτερη φυσικότητα στον χειρισμό της συσκευής. Χάρη στο Multi-Active Window ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να τρέχει παράλληλα πολλαπλά app, ρυθμίζοντας τον χώρο που θα καταλαμβάνουν στην οθόνη. Με τη διάταξη να προσαρμόζεται ελεύθερα και την προβολή να υποστηρίζει έως και τρεις εφαρμογές, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το multitasking με το Galaxy Z Fold2 αποκτά άλλο αέρα.

Τα ωραία όμως δε σταματούν εκεί! Το ίδιο app μπορεί να τρέξει σε πολλαπλά παράθυρα, τη στιγμή που με το App Pair ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τους αγαπημένους του συνδυασμούς εφαρμογών για ακόμα ταχύτερο multitasking. Η λειτουργία drag & drop κάνει την αντιγραφή στοιχείων μεταξύ εφαρμογών υπόθεση μίας κίνησης, αφού ο χρήστης στην κυριολεξία σύρει το αντικείμενο που θέλει να επικολλήσει ή να μεταφέρει (κείμενο, εικόνα κλπ) από το ένα παράθυρο στο άλλο. Η μεγάλη οθόνη του Galaxy Z Fold2 του δίνει άλλωστε τη δυνατότητα να προσαρμόσει την εμπειρία χρήσης στα μέτρα του, επιλέγοντας μεγαλύτερο περιβάλλον -στα 480 ή και τα 540 dpi.

Ένα αξιόπιστο camera phone

Το Galaxy Z Fold2 θα αποτυπώσει με πάσα λεπτομέρεια κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας. Οι καινοτομίες του σε όλους τους άλλους τομείς δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τις επιδόσεις του στη φωτογραφία και το βίντεο, καθώς η Samsung το εξόπλισε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τις κάμερες. Στην πρόσοψή του συναντάμε μία διακριτική hole-punch ανάλυσης 10 MP (f/2.2, 1,22 μm, 80ο FOV) που χαρίζει ολοζώντανες selfie και αστραφτερά χαμόγελα. Ακριβώς η ίδια κάμερα βρίσκεται και στην εσωτερική οθόνη της συσκευής για μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη λήψη φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο.

fold2_4.jpg.d19c70f5e854dec14e872d4f0e00ea65.jpg

Στο πίσω μέρος του smartphone βρίσκονται οι τρεις κύριες κάμερές του: μία ευρυγώνια (f/1.8, 1,8 μm, Super Speed Dual Pixel AF, OIS, 83ο FOV), μία υπερευρυγώνια (f/2.2, 1,12 μm, 123ο FOV) και ένας τηλεφακός (f/2.4, 1 μm, PDAF, OIS, 45ο). Όλες τους στα 12 MP είναι σε θέση να χαρίσουν απίθανης ποιότητας λήψεις, μέρα και νύχτα. Το 2x οπτικό ζουμ θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά στο θέμα σας, ενώ το auto framing θα διασφαλίσει πως η κάμερά σας θα συνεχίσει να εστιάζει σε αυτό, ακόμα κι αν κινείται. Τα χρώματα αποδίδονται με εκπληκτική ζωντάνια και σε απόλυτα ρεαλιστικές αποχρώσεις με το Galaxy Z Fold2 να δείχνει την αξία του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και στα πορτρέτα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα τελευταία, μπορείτε κάλλιστα να τα τραβήξετε χρησιμοποιώντας τις κύριες κάμερες με την εξωτερική οθόνη ως viewfinder!

Όσο για τη βιντεοσκόπηση; Οι επιλογές σας δεν είναι λίγες, αφού μπορείτε να πειραματιστείτε από τα 720p (στα 960 fps μάλιστα για κινηματογραφικά πλάνα σε εξαιρετικά αργή κίνηση) μέχρι και το 4K. Το HDR10+ αναλαμβάνει να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις δημιουργίες σας ενώ η σταθερότητα των λήψεων θα ξεγελάσει ακόμα και τους μυημένους στον κόσμο του βίντεο, κάνοντάς τους να νομίζουν ότι αποτελούν προϊόν χρήσης gimbal.

Προσαρμόζεται στο lifestyle σας

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Galaxy Z Fold2 όμως δεν είναι άλλο από την ευελιξία του και τον τρόπο με τον οποίο υπηρετεί τα “θέλω” του χρήστη του. Το Flex mode που προαναφέραμε επιτρέπει στο smartphone να στέκεται μόνο του σε ένα εύρος 75-115ο. Θα έχετε δηλαδή τη δυνατότητα να το ακουμπήσετε στην επιφάνεια της αρεσκείας σας, εκμεταλλευόμενοι είτε την εξωτερική, είτε την εσωτερική του οθόνη. Πραγματοποιήστε βιντεοκλήσεις, παρακολουθήστε βίντεο, τραβήξτε φωτογραφίες, επεξεργαστείτε αρχεία και τόσα ακόμα, χωρίς καν να πρέπει να κρατάτε το κινητό στα χέρια σας.

fold2_5.jpg.d3515bfaf1c89e64b2bda85f0396f902.jpg

Το Galaxy Z Fold2 είναι ίσως η πρώτη συσκευή που γεφυρώνει τόσο αποτελεσματικά το κενό μεταξύ smartphone και tablet. Είναι σε θέση να υπηρετήσει και τους δύο ρόλους, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Το βάρος και οι διαστάσεις του κυμαίνονται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα ενώ η ευελιξία του είναι τέτοια που του επιτρέπει να προσφέρει πολλά περισσότερα σε σχέση με τον χώρο που καταλαμβάνει. Με μοναδική αισθητική, πληθώρα λειτουργιών και μία πραγματικά ριζοσπαστική προσέγγιση, το Galaxy Z Fold2 έρχεται να δείξει τον δρόμο για το μέλλον των smartphone.

Sponsored by Samsung