Μπορεί η έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 7 να βρίσκεται μαζί μας εδώ και 10 χρόνια και κάποιος θα έλεγε ότι μια τόσο παλιά έκδοση λειτουργικού δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα σε χρήση λόγω θεμάτων ασφάλειας και όμως η εταιρεία ερευνών Netmarketshare αναφέρει ότι σχεδόν το 32% των χρηστών PC ακόμα το χρησιμοποιούν.

Στην προσπάθειά τους να σκιαγραφήσουν το κοινό στο οποίο μπορεί να απευθύνεται μία συσκευή, ο Τύπος αλλά και η βιομηχανία τεχνολογίας έχουν ορίσει εδώ και χρόνια κάποια πολύ συγκεκριμένα πρότυπα: ο σύγχρονος επαγγελματίας, ο casual χρήστης, ο πρωτάρης στα smartphones, ο gamer, ο λάτρης της μουσικής και του βίντεο είναι ορισμένα απ’ αυτά τα πρότυπα που βλέπουμε να χρησιμοποιούνται συχνά-πυκνά.

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται υιοθετώντας αλματώδεις ρυθμούς ωστόσο, νομοτελειακά δεν μπορεί παρά να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και με το ίδιο το καταναλωτικό κοινό. Τα παραπάνω παραδείγματα μπορεί μεν να είναι ξεκάθαρα, είναι όμως απλοϊκά, αδυνατώντας να αντικατοπτρίσουν τη σημερινή εικόνα της αγοράς. Ο λόγος; Το γεγονός ότι δε λαμβάνουν υπ’ όψιν μία από τις πλέον δυναμικές και διαρκώς αναπτυσσόμενες ομάδες καταναλωτών!

Γνωρίστε τη New Work Tribe

Μάλιστα, New Work Tribe. Μία κοινότητα χρηστών που είναι online 24/7, που δε σταματά να δημιουργεί και να παράγει, που δε φοβάται να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της, που δε νιώθει και δεν είναι ποτέ μακριά από τις εξελίξεις και που ως εκ τούτου έχει υψηλές απαιτήσεις από την τεχνολογία η οποία διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη ζωή των μελών της.

Η New Work Tribe είναι πολυπράγμων και λατρεύει το multitasking. Συνδυάζει αρμονικά την επαγγελματική και την προσωπική της ζωή, έχοντας την ευχέρεια να διακόπτει την παρακολούθηση του επεισοδίου της αγαπημένης της σειράς για να απαντήσει σε ένα email της δουλειάς. Δραστηριοποιείται ενεργά στα social media δημιουργώντας περιεχόμενο ενώ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να επεξεργαστεί εικόνα και ήχο.

Για την εν λόγω ομάδα, το smartphone δεν είναι απλά ένα εργαλείο αλλά η συσκευή που τη φέρνει σε επαφή με ό,τι και όσους αγαπά, επιτρέποντάς της να εξωτερικεύσει τη δημιουργικότητά της. Παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της καθημερινότητάς της, οφείλοντας παράλληλα να είναι σε θέση να προσαρμοστεί στο ιδιαίτερο και απαιτητικό lifestyle της.

Πώς; Πάμε να δούμε μία μέρα στη ζωή της New Work Tribe ακολουθώντας τον Ορέστη…

image.jpeg.ec6f5d5ba25ec4292b335064136ba657.jpeg

Δίνοντας το “παρών” στο –πολύ- πρωινό meeting…

Η κατάσταση στους δρόμους ήταν για άλλη μια φορά χαοτική. Φτάνοντας στη δουλειά, ο Ορέστης πάει κατ’ ευθείαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για την πρώτη συνάντηση της ημέρας. Δεν προλαβαίνει να περάσει καν από το γραφείο του για να πάρει το σημειωματάριό του αλλά δεν ανησυχεί. Ξέρει ότι θα είναι σε θέση να κρατήσει σημειώσεις με άνεση στο smartphone του, επισημαίνοντας με διαφορετικό χρώμα τα σημαντικά σημεία. Βγαίνοντας από την αίθουσα μάλιστα, γράφει αυτό το τελευταίο που του είπε ο διευθυντής του απ’ ευθείας στην οθόνη της συσκευής του, χωρίς καν να ανοίξει το σχετικό app.

image.jpeg.f3d8cae9dc55693fad587a098626a74d.jpeg

 

Λίγο αργότερα, με το πάτημα ενός πλήκτρου, μετατρέπει τις σημειώσεις του σε ψηφιακό κείμενο, στέλνοντάς τις σε χρόνο-μηδέν σε όλους όσοι βρίσκονταν μαζί του στο meeting.

Παρουσίαση on the fly

Η μέρα συνεχίζεται και μαζί της, το ίδιο κάνουν και οι συναντήσεις. Σε κάποια από αυτές, ο Ορέστης συνειδητοποιεί πως το αρχείο που χρησιμοποιεί κατά την παρουσίασή του ένας συνάδελφός του δεν είναι το πιο πρόσφατο χρονικά. Η σωστή έκδοσή του βρίσκεται στο smartphone του Ορέστη αφού την επεξεργαζόταν καθ’ οδόν για το γραφείο το πρωί, όμως πώς θα γίνει να τη μοιραστεί με όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση; Το πρόβλημα λύνεται εν τη γενέσει του με τον Ορέστη να συνδέει το κινητό του στο Windows 10 laptop του συναδέλφου του. Μέσω του ειδικού λογισμικού είναι σε θέση να παρουσιάσει στους συνεργάτες του τις αλλαγές που έκανε, χειριζόμενος το PowerPoint απ’ ευθείας από το smartphone του, απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Στο τέλος, περνά με ένα απλό drag & drop το αρχείο στο laptop του συναδέλφου του έχοντας κάνει τις ζωές όλων στην αίθουσα πολύ πιο εύκολες.

image.jpeg.e5e4d3121754c546996dc08ccce9c1d7.jpeg

Το μαγικό άγγιγμα μίας… high end πένας

Επιστροφή στο γραφείο του για τον Ορέστη και ευκαιρία να ετοιμάσει εκείνες τις αναφορές που πρέπει να στείλει σήμερα. Πρώτα όμως θα χαλαρώσει από την ένταση των αλλεπάλληλων συναντήσεων με λίγη μουσική; Βάζει την αγαπημένη του playlist στο smartphone, φορά τα ασύρματα ακουστικά του και χαλαρώνει στην καρέκλα του. Για να δυναμώσει την ένταση του ήχου, δεν έχει παρά να κάνει ένα ελαφρύ νεύμα προς τα επάνω κρατώντας τη γραφίδα της συσκευής του! Παράλληλα, χαζεύει τις φωτογραφίες από το χθεσινό πάρτι, κουνώντας και πάλι απαλά το stylus. Με το smartphone να βρίσκεται ακουμπισμένο επάνω στο γραφείο, ο Ορέστης γεμίζει αναπαυτικά τις μπαταρίες του. Μια selfie με φόντο την υπέροχη μέρα που έχει έξω (και πάλι με μία κίνηση της γραφίδας, χωρίς καν να χρειαστεί να αγγίξει το κινητό) για το Instagram και επιστροφή στη δουλειά.

Απόδραση σε μαγικούς κόσμους

Η μέρα συνεχίζεται με την ίδια ένταση και το μεσημεριανό διάλειμμα έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ο Ορέστης αποφασίζει να ξεφύγει από τα emails, τις κλήσεις και τις συναντήσεις “ταξιδεύοντας” για λίγο στους αγαπημένους του κόσμους. Ο επεξεργαστής τεχνολογίας 7nm και η άπλετη μνήμη της συσκευής του, του επιτρέπουν να παίξει τα παιχνίδια της αρεσκείας του. Οι επιλογές πολλές και περιλαμβάνουν τίτλους που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα σκεφτόταν να παίξει μόνο στην κονσόλα ή τον υπολογιστή του –από Call of Duty και Fortnite, μέχρι NBA 2K και Tekken! Το smartphone του ξέρει να διαχειρίζεται τις απαιτήσεις των τίτλων αυτών, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σε χαμηλά επίπεδα και προσφέροντάς του εξαιρετικά ομαλές εμπειρίες gameplay.

image.jpeg.b235e823478b5c5cc685c97704017b82.jpeg

Κινηματογραφικές εμπειρίες τσέπης

Το διάλειμμά του έχει ακόμα άλλη μισή ώρα και ο Ορέστης αποφασίζει να ψυχαγωγηθεί παρακολουθώντας ένα επεισόδιο από την αγαπημένη του σειρά. Το streaming δεν αποτελεί πρόβλημα αφού χάρη στις κορυφαίες ταχύτητες σύνδεσης γίνεται σε άψογη ποιότητα. Η κρυστάλλινη εικόνα που του προσφέρει η τελευταίας γενιάς Dynamic AMOLED οθόνη πλαισιώνονται από σπουδαίο, τρισδιάστατο ήχο που χάρη στην τεχνολογία Dolby Atmos χαρίζει στον Ορέστη μια εμπειρία ψυχαγωγίας κινηματογραφικού επιπέδου. Η στιγμιαία απροσεξία του με το ποτήρι νερό να αδειάζει επάνω στο γραφείο του, βρέχοντας και το κινητό του δεν τον πτοεί καθόλου: η προστασία IP68 του εξασφαλίζει πως η συσκευή του θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν να μην τρέχει τίποτα.

Η μέρα συνεχίζεται

Η υπόλοιπη μέρα στο γραφείο κυλά το ίδιο απαιτητικά. Ο Ορέστης μπαινοβγαίνει σε αίθουσες συναντήσεων, μιλώντας με συναδέλφους του και φροντίζοντας ώστε όλοι να είναι πλήρως ενημερωμένοι. Το laptop του δεν εγκαταλείπει ποτέ το γραφείο του –ο ίδιος είναι σε θέση να απαντά σε emails από το κινητό του, διαβάζοντας μηνύματα και ελέγχοντας συνημμένα αρχεία από εκεί. Δεν έχει την ανάγκη να κουβαλά μαζί του δεύτερο smartphone, αφού χάρη στη dual SIM λειτουργία της βασικής του συσκευής, καλύπτει τόσο τις προσωπικές, όσο και τις επαγγελματικές του ανάγκες. Η δε μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας της σε συνδυασμό με την άριστη διαχείριση πόρων που επιτυγχάνει αυτή, του επιτρέπουν να συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί διαρκώς, δίχως να ανησυχεί για τις αντοχές της. Για να είναι σίγουρος πάντως, τη φορτίζει για 20 λεπτά πριν φύγει το απόγευμα από το γραφείο –με τη λειτουργία ταχείας φόρτισης, δε χρειάζονται και περισσότερα.

image.jpeg.0e4b6014f684fc7cdd3636ca7c90016b.jpeg

Ο καλά κρυμμένος σκηνοθέτης

Στον δρόμο για το σπίτι το απόγευμα, ο Ορέστης τραβά ένα όμορφο βίντεο, με ένα αεροπλάνο να “σκίζει” τον ουρανό και να χάνεται προς τη δύση. Πριν το μοιραστεί όμως στα social media, αποφασίζει να προσθέσει τις δικές του πινελιές. Το ανοίγει με το πρόγραμμα επεξεργασίας που διαθέτει το κινητό του εφαρμόζοντας φίλτρα για να βελτιστοποιήσει τα χρώματα, προσθέτοντας αυτοκόλλητα, γράφοντας το μήνυμά του και σχεδιάζοντας κάτι έξυπνο –η γραφίδα κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι. Προσαρμόζει ελάχιστα την ταχύτητα και μετά το απαραίτητο κροπάρισμα, το κλιπ είναι έτοιμο να πάρει τον δρόμο προς τα προφίλ του Ορέστη. Τα “like” πέφτουν βροχή με τους φίλους του να τον ρωτούν ποιο μοντέλο διαθέτει. “Είναι θέμα φωτογράφου, παιδιά” καυχιέται με χιούμορ ο ίδιος.

Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Ορέστης;

Η λογική λέει πως η καθημερινότητα που μόλις σας διηγηθήκαμε θα πρέπει να σας φαίνονται οικεία αφού το πιθανότερο είναι πως κι εσείς ανήκετε σε αυτό το γκρουπ. Αφ’ ενός σε ό,τι αφορά το κοινό, μιλάμε για το 28% του πληθυσμού και ένα σημαντικό τμήμα των μεγαλύτερων σε ηλικία millennials (27-45 ετών). Αφ’ ετέρου ως προς τη συσκευή, θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα τα ολοκαίνουρια Galaxy Note10 και Note10+ της Samsung.

Πρόκειται για τις συσκευές που έρχονται να καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της New Work Tribe, προσφέροντας λύσεις αλλά και πληθώρα καινοτόμων δυνατοτήτων. Με οκταπύρηνο επεξεργαστή 7nm, Dynamic AMOLED οθόνη FHD+ στις 6,3 και 6,8 ίντσες, τριπλή και τετραπλή κύρια κάμερα με 2x οπτικό zoom, 8 και 12 GB RAM και υποστήριξη 5G στην ομώνυμη έκδοση του Note10+, οι νέες ναυαρχίδες της Samsung είναι σχεδιασμένες για τον Ορέστη και κάθε Ορέστη που βρίσκεται ανάμεσά μας.

Οι υψηλές απαιτήσεις αποτελούν τον κανόνα για τη New Work Tribe. Το smartphone της δε θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση.