Συνηθίζουμε να λέμε πως τα smartphones έχουν αντικαταστήσει πολλές συσκευές και αντικείμενα που συνηθίζαμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, από την ατζέντα και το ρολόι, μέχρι το mp3 player και βέβαια τη φωτογραφική μας μηχανή.

Όταν η κουβέντα βέβαια φτάνει στην τελευταία, η συντριπτική πλειοψηφία των smartphones τα βρίσκει “σκούρα” καθώς αρχίζει να νυχτώνει αφού οι επιδόσεις των καμερών τους πέφτουν κατακόρυφα σε συνθήκες χαμηλού ή και καθόλου φωτισμού.

 

Εκεί είναι λοιπόν που τα Samsung Galaxy S8/S8+ και Galaxy Note8 κάνουν τη διαφορά. Η βελτιωμένη τους κάμερα χαμηλού φωτισμού προσθέτει επιπλέον φωτεινότητα στις νυχτερινές λήψεις κάνοντάς τις να ξεχωρίζουν και διατηρώντας την ποιότητα των φωτογραφιών τους στα ίδια, κορυφαία επίπεδα 24/7. «Υπεύθυνος» γι’ αυτό είναι ο φακός διαφράγματος F1.7 με pixels 1,4 μm καθώς επιτρέπει να περνά μεγαλύτερη ποσότητα φωτός σε κάθε λήψη –όσο «ανοίγει» το διάφραγμα, τόσο περισσότερο αυξάνεται το φως.

 

Μπορεί η φωτεινότητα στις λήψεις –ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας- να είναι σημαντική, όμως η ποιότητά τους δεν εξαρτάται μόνο από αυτή. Η κάμερα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εστιάζει άμεσα στο θέμα, διασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται να χάσετε στιγμή –κι αυτό διατηρώντας τα χρώματα “ζωντανά” και τις λεπτομέρειες ακέραιες. Ο αισθητήρας Dual Pixel της κάμερας του Galaxy S8/S8+ αλλά και του ενός φακού του Galaxy Note8, είναι σε θέση να κάνει ακριβώς αυτό, διαθέτοντας μεγάλο μέγεθος pixel.

 


camera.jpg

 


Εν έτη 2017 όμως, ο χρήστης δεν μπορεί να απαιτεί από ένα high-end smartphone απλά να του επιτρέπει να τραβά φωτογραφίες εξαιρετικής ποιότητας: το ζητούμενο είναι να τον βοηθά έμπρακτα και αυτό είναι που κάνουν οι εξελιγμένοι αλγόριθμοι και λειτουργίες των καμερών των νέων Galaxy.

 

Η κάμερα των S8/S8+ & Note8 χρησιμοποιώντας προηγμένη επεξεργασία εικόνας, τραβά πολλαπλές λήψεις και τις συνδυάζει, προσφέροντάς σας την ιδανική φωτογραφία. Αν νιώθετε, φυσικά, σίγουροι για τις ικανότητές σας, μπορείτε να ρυθμίσετε οι ίδιοι τις παραμέτρους σε κάθε σας λήψη (ταχύτητα κλείστρου, έκθεση, ισορροπία λευκού, ISO κ.α.) όπως ακριβώς θα κάνατε και με μία SLR μηχανή!

 

Σε ό,τι αφορά το Note8, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς το εφέ bokeh, το θόλωμα του παρασκηνίου και του χώρου γύρω από το θέμα της φωτογραφίας, που του επιτρέπει να ξεχωρίσει. Ακόμα κι αν δεν είστε ικανοποιημένοι με το εφέ μετά τη λήψη σας, θα έχετε τη δυνατότητα να το προσαρμόσετε ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό ακριβώς που θέλετε. Προσθέστε τις προεπιλογές φωτογραφίας και τα modes λήψης (αργή κίνηση, food mode, πανόραμα κ.α.) και έχετε την πλέον πλήρη γκάμα επιλογών.

 


photo.jpg

 


Ο αισθητήρας Dual Pixel της κάμερας του Galaxy Note8 είναι σε θέση να κάνει ακριβώς αυτό, προσφέροντας επιπλέον οπτικό zoom 2x για να εστιάσετε καθαρά στο θέμα σας, χωρίς την παραμικρή αλλοίωση της ποιότητας της λήψης.

 

Κάποτε η αξία της κάμερας κρινόταν από τα Megapixels της. Ο χρήστης όμως θέλει κάτι ουσιαστικότερο από απλούς αριθμούς: αποτελέσματα που η κάμερα των Samsung S8/S8+ και Note8 είναι σε θέση να του προσφέρει μέρα και νύχτα. Το smartphone αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας: κρίμα δεν είναι να οριοθετείται από την κάμερα;