Η νέα εφαρμογή Samsung Health Monitor* έκανε την εμφάνισή της και στη χώρα μας.

Οι κάτοχοι συσκευών του οικοσυστήματος Galaxy της Samsung** έχουν πλέον στη διάθεσή τους λειτουργίες παρακολούθησης αρτηριακής πίεσης και λήψης μετρήσεως ηλεκτροκαρδιογραφήματος, αποκτώντας μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του οργανισμού τους.

Το Samsung Health Monitor app εστιάζει σε δύο εξαιρετικά σημαντικές λειτουργίες παρακολούθησης.

Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και -πολύ περισσότερο- οι μετρήσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος ήταν ως τώρα άρρηκτα συνδεδεμένες με συγκεκριμένο εξοπλισμό. Η Samsung λοιπόν έρχεται να μας προσφέρει μια νέα εμπειρία η οποία πριν λίγα χρόνια θα έμοιαζε βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

…Είναι στο χέρι σας

Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι ο χρήστης να είναι τουλάχιστον 22 ετών** -σε διαφορετική περίπτωση θα έχει πρόσβαση σε ένα μέρος των λειτουργιών της εφαρμογής. Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από ένα Galaxy Watch3 ή Galaxy Watch Active2**, ένα Galaxy smartphone (με Android 7.0 ή νεότερο)*** και ένα πιεσόμετρο άνω βραχίονα. Οι δε διαδικασίες είναι απλές.

Για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, ο χρήστης θα πρέπει να συγχρονίσει το συμβατό Samsung Galaxy Watch του με το  πιεσόμετρο που προαναφέραμε, μία διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα και θα πρέπει να επαναλαμβάνει κάθε τέσσερις εβδομάδες. Με την ολοκλήρωσή της, θα είναι σε θέση να ελέγχει την πίεσή του. Η μέτρησή της μάλιστα γίνεται μέσω της ανάλυσης των καρδιακών παλμών από τους αισθητήρες παρακολούθησης και του προσδιορισμού της σχέσης της τιμής συγχρονισμού και της αλλαγής της πίεσης.

Samsung_Health_Monitor_Social_KV1_1080x1080.jpg.32d9dc2e7f29996a6f049fbdb63bca41.jpg

Όσο για την πραγματοποίηση ηλεκτροκαρδιογραφήματος****, πριν από την μέτρηση ο χρήστης πρέπει να διασφαλίσει ότι φοράει το συμβατό Samsung Galaxy Watch με καλή εφαρμογή στον καρπό του, ότι αυτός δεν είναι πολύ ξηρός. Επίσης πρέπει να αποφύγει την έντονη άσκηση 5 λεπτά πριν από τη μέτρηση και να πραγματοποιήσει τις μετρήσεις καθισμένος σε καρέκλα, με σωστή υποστήριξη της πλάτης του και με τα χέρια και τους πήχεις του να ακουμπούν άνετα στο τραπέζι. Σημειώνεται ότι δεν πρέπει να μετακινεί τα χέρια και τα δάχτυλά του ούτε να μιλάει κατά τη διάρκεια της μέτρησης.

“Must” εφαρμογή εν έτει 2021

Η Samsung έρχεται να προσφέρει μέσα από το οικοσύστημά της μία λύση προσαρμοσμένη στο lifestyle του σύγχρονου χρήστη. Με την ενσωμάτωση δύο εξαιρετικά σημαντικών, λειτουργιών στο smartwatch του, του προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης της φυσικής του κατάστασης 24/7.

* Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor/
** Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις μόνο σε ηλικίες 22 ετών και άνω.
** Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα
Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.