Η κάμερα 360 μοιρών της Samsung, η Gear 360, είναι ο επίτιμος καλεσμένος του νέου Try Me, της ψυχαγωγικής εκπομπής των καταστημάτων Κωτσόβολος, που παρουσιάζουν οι Δημήτρης Καρέτσος και Μαντώ Γαστεράτου.

Η Gear 360 κάμερα παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην έκθεση MWC μαζί με τα Galaxy S7, Galaxy S7 edge και το Gear VR, θέλοντας να κάνει πολύ πιο εύκολη τη λήψη σφαιρικών φωτογραφιών και βίντεο. Με μικρό μέγεθος και μια ενδιαφέρουσα βάση, η Gear 360 είναι σίγουρα μια από τις ομορφότερες κάμερες 360 μοιρών της αγοράς, έχοντας και η ίδια σφαιρικό σχήμα.

 


 


Όπως αναφέρει ο Δημήτρης, οι δυνατότητες της στηρίζονται στις 2 κάμερες των 15MP η καθεμία, με φακό fish eye προκειμένου να καλύπτει λήψεις με γωνία 180o και με το τελικό αποτέλεσμα να έχει ανάλυση 30MP (3840 x 1920). Η εγγραφή βίντεο μπορεί να γίνει ακόμα και στην 4K ανάλυση. Το F/2.0 διάφραγμα είναι ικανοποιητικό, ενώ σύμφωνα με τη Samsung αντέχει στη σκόνη αλλά και σε μικρές πτώσεις νερού υποστηρίζοντας το πρότυπο IP53.

 

Η τοποθέτηση των δύο φακών, στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος της κάμερας, επιτρέπει την καταγραφή όλου του περιβάλλοντος οριζόντια και κάθετα, δημιουργώντας το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο τέλος με το συνδυασμό των δεδομένων. Άλλωστε το πλεονέκτημα κάθε κάμερας 360o δεν είναι άλλα από την καταγραφή σφαιρικών φωτογραφιών και βίντεο, μιας και «ο κόσμος μας δεν είναι μονοδιάστατος».

 


gear360.jpg


Gear 360

Gear 360

 


H Gear 360 αποτελεί μία από τις καλύτερες 360 κάμερες της αγοράς, με τη σημαντικότερη ένστασή μας να αφορά τη μεταφορά των αρχείων από την κάμερα στο Galaxy S7 και στο Galaxy S7 edge η οποία δε γίνεται όσο γρήγορα θα θέλαμε. Και αναφέρουμε τις δύο αυτές συσκευές αφού είναι και οι μοναδικές που υποστηρίζονται από το Gear 360, με τη Samsung να έχει όμως στα σκαριά λογισμικό που θα επιτρέπει τη ζωντανή προεπισκόπηση των λήψεων μας και στο iPhone.

 

Πάντως η χρήση smartphone με την Gear 360 δεν είναι απαραίτητη και μπορείτε να προχωρήσετε ακόμα και σε «τυφλές» λήψεις πατώντας απλά το κουμπί rec που βρίσκεται στην επιφάνειά της. Ο έξυπνος σχεδιασμός της, επιτρέπει την αφαίρεση της μικρής βάσης την οποία αφού ξεβιδώσουμε και αφαιρέσουμε, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ένα τρίποδο αλλά και γιατί όχι με ένα selfie stick.

 


gearvrb.jpg

 


Το τελικό αποτέλεσμα πάντως είναι σίγουρα εντυπωσιακό, ειδικά όταν το αναπαράγουμε μέσα από το Gear VR, το φορητό σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Samsung, μια αρκετά εύκολη διαδικασία. Με το συγκεκριμένο τρόπο έχουμε πλέον μια τρισδιάστατη οπτική της φωτογραφίας ή του βίντεο μας, χωρίς να περιοριζόμαστε σε μία μόνο γωνία λήψης. Όπου και να στρέψουμε το κεφάλι μας μπορούμε να δούμε ολόκληρο το περιβάλλον που συνοδεύει το κεντρικό θέμα της φωτογραφίας μας, όπως ακριβώς συμβαίνει κατά την πλοήγηση σε έναν VR κόσμο, δίνοντας μας την αίσθηση ότι «βρισκόμαστε εκεί».

 

Όλο το υλικό που θα καταγράψουμε με την Gear 360 μπορούμε να το ανεβάσουμε και στο λογαριασμό μας στο Facebook, το οποίο υποστηρίζει πλήρως φωτογραφίες και βίντεο 360o, δίνοντας την ευκαιρία να «εξερευνήσουμε» όλο το περιβάλλον της λήψης είτε με το ποντίκι είτε με το smartphone μας.

 

Η Samsung Gear 360 αποτελεί μία από τις ικανότερες και οικονομικότερες κάμερες 360 της αγοράς, φέρνοντας ευκολία στο χειρισμό -αν εξαιρέσουμε την αργή μεταφορά δεδομένων- αλλά και εξαιρετικές λήψεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Sponsored