Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πριν λίγες ημέρες τους πελάτες της Aegean Airlines.

Με τις πτήσεις να ξεκινούν και πάλι μετά το μπλακ-άουτ του κορονοϊου, η εταιρεία προχώρησε σε αναπροσαρμογή των μιλίων που κερδίζει κανείς σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, μειώνοντας σημαντικά τα οφέλη των ναύλων Go Light και αντισταθμίζοντάς τα με αυξήσεις σε αυτά των ναύλων Flex και Business.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Flying Expert, αυτά που ισχύουν πλέον σε ό,τι αφορά τα μίλια που συγκεντρώνει κάθε κατηγορία ναύλου, είναι τα κάτωθι:

  • Go Light: 30-50% λιγότερα μίλια στις πτήσεις εσωτερικού, 25-33% λιγότερα μίλια στις πτήσεις εξωτερικού
  • Flex: 20% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εσωτερικού, 7-10% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εξωτερικού
  • Business: 25% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εσωτερικού, 13% περισσότερα μίλια στις πτήσεις εξωτερικού

Πρακτικά δηλαδή, ένα μέλος του προγράμματος τακτικών επιβατών Miles+Bonus της εταιρείας που στηριζόταν στις πτήσεις του με ναύλο Go Light (τα οικονομικότερα εισιτήρια που δεν περιλαμβάνουν check-in αποσκευής), ενδεχομένως να κερδίσει μόλις τα μισά μίλια απ’ ό,τι στο παρελθόν, στο χειρότερο σενάριο. Ως εκ τούτου, το κόστος απόκτησης μιλίων και διατήρησης βαθμίδας στο Miles+Bonus και τη Star Alliance αυξάνεται σημαντικά, παρ’ ότι για την ώρα δεν εντοπίζονται αλλαγές ως προς τη συγκέντρωση μιλίων από εταιρείες-συνεργάτες της Aegean.

Να σημειωθεί ότι εν αντιθέσει με τις αλλαγές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε άλλα προγράμματα τακτικών επιβατών (βλ. British Airways, Lufthansa μεταξύ άλλων), η Aegean επέλεξε να τηρήσει σιγή ιχθύος και να μην ενημερώσει το κοινό για την εν λόγω αλλαγή.