Ώρα μηδέν για το πολύπαθο αεροσκάφος της Boeing που έπειτα από μήνες καθυστερήσεων, ξεκίνησε τις δοκιμές ασφαλείας της FAA.

Πληροφορίες του Reuters θέλουν τη Boeing και την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να ήλθαν σε συμφωνία για την πραγματοποίηση μιας σειράς δοκιμών στο αεροσκάφος 737 Max της πρώτης. Οι δοκιμές που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, θα διαρκέσουν τρεις μέρες και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, σκοπός των δοκιμών είναι να ελεγχθεί η τεχνολογία επαναφοράς στήριξης (anti-stall) και συγκεκριμένα το σύστημα MCAS.

Οι συγκεκριμένες δοκιμές πάντως δεν πρόκειται να ωθήσουν την FAA να ανάψει το πράσινο φως για την πιστοποίηση του αεροσκάφους. Θετική τους έκβαση, θα έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει και δεύτερος κύκλος ελέγχων στον οποίο μάλιστα εικάζεται ότι θα συμμετάσχει ο ίδιος ο επικεφαλής της FAA -και πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ- Stephen Dickson. Αν όλα πάνε καλά και εκεί, τότε το πιο αισιόδοξο σενάριο θέλει το 737 Max να είναι και πάλι στους αιθέρες από Σεπτέμβριο.

Θυμίζουμε ότι τα Boeing 737 Max παραμένουν καθηλωμένα παγκοσμίως από τις αρχές Μαρτίου του 2019, έπειτα από τη συντριβή δύο αεροσκαφών του συγκεκριμένου τύπου μέσα σε διάστημα λίγων μηνών (πτήση 610 της Lion Air τον Οκτώβριο του 2018, πτήση 302 της Ethiopian Airlines τον Μάρτιο του 2019) με συνολικό απολογισμό 346 θυμάτων.

  • Sad 1