Στόχος είναι η κυριαρχία της εταιρίας στην αγορά οικονομικών τηλεοράσεων.

H Walmart εξετάζει την περίπτωση να προχωρήσει σε μια συμφωνία ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να εξαγοράσει τη Vizio, εταιρία που κατασκευάζει τηλεοράσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Η εξαγορά αυτή θα επέτρεπε στην εταιρία να ανταγωνιστή από βελτιωμένη θέση στην αγορά των οικονομικών smart TV, που διαθέτει η Roku και η Amazon, σε σχέση με τα προϊόντα της θυγατρικής της, Onn, που διαθέτει τώρα. Παράλληλα, η Walmart θα εξασφάλιζε πρόσβαση σε ένα πλήθος δεδομένων για πελάτες που έχει συλλέξει η Vizio μέσω της πλατφόρμας της, και κατ' επέκταση των εσόδων που θα προέκυπταν από την προβολή προσαρμοσμένων διαφημίσεων και το μερίδιο που θα αποκτούσε στις συνδρομές.

Μετά από χρόνια που ενσωμάτωνε το λειτουργικό της σύστημα σε τηλεοράσεις άλλων κατασκευαστών, η Roku παρουσίασε τη δική της σειρά smart TV πέρυσι, ενώ παράλληλα προωθεί δυναμικά τα σχέδιά της να διαθέσει στην αγορά ακριβότερες τηλεοράσεις Mini LED, μέσα στην άνοιξη. Την ίδια ώρα, η Amazon ενισχύει σταθερά τη σειρά των Fire TV, ενώ παράλληλα διευρύνει τις διαφημίσεις που εμφανίζονται σε αυτές.  

An image of a Roku TV with a purple background.

Η Amazon συνεργάστηκε με διαφημιστική εταιρία πέρυσι, προκειμένου να προβάλει προσαρμοσμένες διαφημίσεις στις συνδεδεμένες τηλεοράσεις, ενώ το 2022 είχε ενώσει τις δυνάμεις της με τη Roku ώστε να προσφέρει διαφημίσεις που συνδέονταν με την απευθείας αγορά προϊόντων.

Εκτός αυτού, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ της WSJ, η Walmart θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εξαγορά της Vizio προκειμένου να πουλά διαφημίζεις οι οποίες θα προβάλλονται στις τηλεοράσεις που τοποθετούνται ως δείγματα στα καταστήματα της αλυσίδας. Η εταιρία εφαρμόζει ήδη αυτή την τακτική με επώνυμες τηλεοράσεις που εκτίθενται στα καταστήματά της, ενώ διαφημίσεις προβάλει ακόμη και στα ταμεία όπου αυτοεξυπηρετούνται οι πελάτες. Τόσο η Vizio όσο και η Walmart αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το ρεπορτάζ.

Ενημέρωση 20/2 19:03 - Ανακοινώθηκε η εξαγορά της Vizio από την Walmart με το ποσό των 2.3 δισ. δολαρίων