Η γνωστή πλατφόρμα αναζήτησης και αξιολόγησης εργασίας, θα προσθέσει μία λειτουργία που θα βοηθήσει τους υποψήφιους υπαλλήλους να διαβάσουν αξιολογήσεις από συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των εταιριών να δημιουργήσουν δίκαια περιβάλλοντα εργασίας, είναι σαφές ότι οι υπάλληλοι ορισμένων ομάδων, όπως για παράδειγμα οι μαύρες γυναίκες, μερικές φορές έχουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες από άλλους συναδέλφους τους. Η πλατφόρμα της Glassdoor στοχεύει στην καλύτερη προβολή αυτών των εμπειριών μέσω μιας δυνατότητας που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να φιλτράρουν τις βαθμολογίες βάσει δημογραφικών στοιχείων.

Έως και τώρα, η Glassdoor παρουσίαζε μόνο μια γενική κατάταξη για κάθε εταιρία, οπότε δεν υπήρχε τρόπος να προσδιοριστεί εύκολα αν, για παράδειγμα, οι μαύρες γυναίκες αισθάνονται το ίδιο με τους λευκούς άντρες ή αν οι άνδρες με ρίζες από τη Λατινική Αμερική αισθάνονται το ίδιο με άνδρες από την Ασία. Εκτός από τη φυλή, η Glassdoor θα επιτρέπει πλέον στους ανθρώπους να φιλτράρουν με βάση το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση, κάποια πιθανή αναπηρία, σεξουαλικό προσανατολισμό ή ακόμη και με το αν κάποιος είναι απόστρατος.

Σύμφωνα με μία προκαταρκτική έρευνα της Glassdoor, οι μαύροι εργαζόμενοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι στην εργασία τους σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους. Η έρευνα βασίστηκε σε περισσότερους από 187.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 3.300 εταιρίες που παρείχαν δημογραφικά δεδομένα. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η Apple είχε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία μεταξύ των μαύρων υπαλλήλων, με μέση βαθμολογία 4.2 με άριστα το 5. Η αμερικανική εταιρία από το σύνολο του δείγματος είχε συνολική βαθμολογία 3.9.

Η Amanda Stansell, επιστήμονας δεδομένων, και ο Andrew Chamberlain, επικεφαλής οικονομολόγος, ανέφεραν:

Επειδή αυτά τα δεδομένα είναι τόσο νέα – έχουν συλλεχθεί μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες – είναι σημαντικό να αντισταθούμε στην επιθυμία να κάνουμε σαρωτικές αξιώσεις βάσει πρώιμων δεδομένων. Οι μέσοι όροι που αναφέραμε παραπάνω δεν προέρχονται από αντιπροσωπευτικά δείγματα πιθανού εργατικού δυναμικού της εταιρίας – αντιπροσωπεύουν δεδομένα που κοινοποιούνται ανώνυμα από χρήστες του Glassdoor αυτήν τη στιγμή. Οι χρήστες θα πρέπει επομένως να προσέχουν πριν βγάλουν συμπεράσματα, σε επίπεδο εταιρίας, συμπεράσματα σχετικά με την ισχύουσα κατάσταση αναφορικά με την αντιμετώπιση των υπαλλήλων αλλά και την ικανοποίηση των εργαζομένων.

  • Like 1