Όταν πριν από περισσότερο από μία εξαετία (2017), η Foxconn ανακοίνωνε τα σχέδια κατασκευής εγκαταστάσεων στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, είχε υποσχεθεί να προχωρήσει σε συνολική επένδυση ύψους $10 δισεκατομμυρίων για να φέρει μέρος της παραγωγής επί Αμερικανικού εδάφους, κάτι που θα οδηγούσε στη δημιουργία περίπου 13.000 θέσεων εργασίας.

Πλέον, ο Ταϊβανέζος γίγαντας της κατασκευής/συναρμολόγησης ηλεκτρονικών -και μεγάλος προμηθευτής τεχνολογικών κολοσσών όπως είναι οι Apple, Sony, Nintendo κ.ά- έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να πουλήσει τα δύο μεγάλα ακίνητα στο Eau Claire και στο Green Bay που αγοράστηκαν έναντι σχεδόν $12 εκατομμυρίων το 2018. Οι σχετικές αγγελίες για την πώληση των ακινήτων αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τον Δημόσιο Ραδιοσταθμό του Wisconsin, που αποκάλυψε ότι μόνο τρεις από τους έξι ορόφους του κτιρίου στο Green Bay χρησιμοποιούνται επί του παρόντος. Παράλληλα, το ακίνητο μικτής χρήσης που κατέχει η Foxconn στο Eau Claire παραμένει κενό εδώ και χρόνια.

Η Foxconn είχε δηλώσει παλαιότερα ότι επρόκειτο να κατασκευάσει στο Wisconsin «κέντρα καινοτομίας», συμπεριλαμβανομένου και ενός που θα αναλάμβανε την ανάπτυξη και την κατασκευή πάνελ τεχνολογίας LCD. Το έργο υποτίθεται ότι θα ήταν τόσο μεγάλης κλίμακας-ειδικά όσον αφορά τις προσλήψεις- που η εταιρεία συμφώνησε με την τοπική κυβέρνηση για φορολογική πίστωση ύψους $2,85 δισεκατομμυρίων. Την εποχή που ανακοινώθηκε το έργο, ο τότε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση που δεν εκλεγόταν, η Foxconn «δεν θα ξόδευε $10 δισεκατομμύρια» για να φέρει τμήμα των μονάδων παραγωγής της επί Αμερικανικού εδάφους. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ μάλιστα είχε δώσει το παρόν όταν ξεκίνησε η κατασκευή του έργου έχοντας στα χέρια του ένα χρυσό φτυάρι.

Μερικά χρόνια μετά όμως, το 2021, η Foxconn άλλαξε δραστικά την κλίμακα του έργου και ανακοίνωσε στην τοπική κυβέρνηση ότι η επένδυση της θα μειωνόταν στα $672 εκατομμύρια από τα $10 δισεκατομμύρια που είχε αρχικά υποσχεθεί. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία επίσης μείωσε τον αριθμό των θέσεων εργασίας στις 1.454 από τις 13.000 θέσεις του αρχικού προγραμματισμού. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις της «άλλαξαν εξαιτίας των απρόβλεπτων διακυμάνσεων της αγοράς» και ότι η δραστική μείωση της κλίμακας του έργου στις ΗΠΑ θα της έδινε την «ευελιξία να επιδιώξει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ανταποκρινόμενη στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς».

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου από τον Δημόσιο Ραδιοσταθμό του Wisconsin, η Foxconn αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις με το ακίνητό στο Eau Claire και αρκέστηκε να δηλώσει ότι "θα προσθέσει ζωντάνια στο κέντρο της πόλης». Σε μία ανάρτηση του στο X, ο Eric Genrich, Δήμαρχος του Green Bay, δήλωσε ότι ευελπιστεί η πώληση «να οδηγήσει στην καλύτερη αξιοποίηση του φανταστικού κτιρίου στην προκυμαία».