Η CES, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στον κόσμο, επανακάμπτει του χρόνου.

Μετά από μια αποκλειστικά online διεξαγωγή φέτος, τον ερχόμενο Ιανουάριο η έκθεση -η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας- θα ανοίξει και πάλι τις πύλες της για να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού CTA (Consumer Technology Association) που βρίσκεται πίσω από τη διεξαγωγή της έκθεσης, η CES 2022 θα έχει υβριδικό χαρακτήρα, με αρκετές από τις παρουσιάσεις να προβάλλονται και online. 

Ήδη περισσότερες από 1000 εταιρείες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν με κανονική παρουσία στην έκθεση, μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού χώρου όπως Amazon, AMD, AT&T, Daimler AG, Dell, Google, Hyundai, IBM, Intel, Lenovo, LG Electronics, Panasonic, Qualcomm, Samsung Electronics και Sony. Οι πρώτες παρουσιάσεις νέων προιόντων έχουν προγραμματισθεί το διήμερο 3-4 Ιανουαρίου 2022 ενώ οι πύλες της έκθεσης ανοίγουν μεταξύ 5 και 8 Ιανουαρίου. 

Παραμένει το ερώτημα κατά πόσο ο κόσμος θα αποφασίσει να ταξιδέψει σε μια χώρα που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία Covid-19, αφού μόνο το 2020, η CES ανακοίνωσε προσέλκυση ρεκόρ 170.000 ατόμων. Άλλο ερώτημα αφορά την εξέλιξη του εμβολιασμού και κατά πόσο αυτή θα είναι αρκετή για να εγγυηθεί απροβλημάτιστη διεξαγωγή, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν στην έκθεση.

Μια καλή ένδειξη για το τι να περιμένουμε, θα πάρουμε πολύ νωρίτερα αφού άλλες εκθέσεις τεχνολογιάς μεταξύ των οποίων η MWC και η IFA, θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούνιο και Σεπτέμβριο στη Βαρκελώνη και το Βερολίνο αντίστοιχα.