Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος η καρδιά της τεχνολογίας θα χτυπά για κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, εκεί όπου διεξάγεται (9-13 Ιανουαρίου) η CES.

Το ετήσιο ραντεβού των μεγαλύτερων κατασκευαστών του χώρου δεν μας προσφέρει μόνο καινούριες συσκευές αλλά μας δίνει και κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τις τάσεις που θα επικρατήσουν τους προσεχείς μήνες.

Φέτος πάντως, ο τεχνολογικός κόσμος μοιάζει να έχει κάνει all in στην AI, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων στη CES. Για την ακρίβεια, προβλέπεται να είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε ανακοίνωση προϊόντος, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Από τα AI PC χάρη στους νέους επεξεργαστές Intel Core Ultra με την ενσωματωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) και τις τηλεοράσεις που θα ενισχύουν την ποιότητα της εικόνας φέρνοντας παράλληλα πιο κοντά το κοινό με το αγαπημένο του περιεχόμενο, μέχρι τις διάφορες συσκευές ενός smart home (η Samsung ετοιμάζει ψυγείο, η Whirlpool μια πλειάδα λευκών συσκευών και οι υπόλοιποι ποιος ξέρει τι άλλο) και βέβαια τα αυτοκίνητα.

Αυτά τα τελευταία αξίζουν ειδική μνεία, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται με γοργούς ρυθμούς προς το μοντέλο vehicle-as-a-platform με τα λεγόμενα software-defined vehicles ή SDV. Ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές μοιάζουν να αντιλαμβάνονται πως το μέλλον του κλάδου δεν βρίσκεται στα αυτόνομα αλλά στα έξυπνα οχήματα τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρικά. Εταιρείες-κολοσσοί από της βιομηχανίες της τεχνολογίας και των αυτοκινήτων όπως η Mercedes, η BMW, η Google, η Audi, η Huawei, η Ford και η Qualcomm (και πολλές άλλες ακόμα) εργάζονται πυρετωδώς ώστε να παρουσιάσουν το ταχύτερο δυνατόν οχήματα-gadgets. Θα γίνει αυτό στη φετινή CES;  Σε έναν βαθμό, πολύ πιθανόν.

Κατά τα άλλα στο Λας Βέγκας θα μας περιμένουν laptops, λύσεις γύρω από το χώρο της ενέργειας που γνωρίζει τεράστια άνθηση, smartphones (λίγα αλλά πολύ ενδιαφέροντα), wearables με μία ιδιαίτερη έμφαση στα γυναικεία αξεσουάρ, laptops, επεξεργαστές και κάρτες γραφικών (από τις Intel και NVIDIA αντίστοιχα), αξεσουάρ, powerbanks, soundbars, συσκευές smart home και πολλά άλλα. Το πρόγραμμά μας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο, οπότε για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική κάλυψη της CES, δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι στο Insomnia!

  • Like 4