Οι Κινεζικές Αρχές εξετάζουν την περίπτωση πιθανής άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας και διάθεσης παιχνιδοκονσολών που έχει τεθεί από το 2000, σύμφωνα με την κινεζική ιστοσελίδα China Daily.

Ανώνυμη πηγή από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας, ανέφερε στον τύπο ότι οι κυβερνητικοί έχουν διεξάγει αρκετές έρευνες και μίλησαν με άλλα υπουργεία σχετικά με την ενδεχόμενη άρση του αποκλεισμού. Ωστόσο κάποια επίσημη απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη.

 

Η απαγόρευση είχε επιβληθεί στην χώρα σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η φυσική και νοητική υγεία της νεολαίας.Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί πλήρως, δεδομένου ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι αρκετά δημοφιλή ενώ η διείσδυση των smartphones άνοιξε νέες προοπτικές στο χώρο, με τα video games για φορητές συσκευές που έχουν κυκλοφορήσει. Από την άλλη μεριά, οι κονσόλες είναι διαθέσιμες εδώ και χρόνια στη "μαύρη αγορά", ένας παράγοντας ο οποίος θα μπορούσε να εκληφθεί ως αιτία εξέτασης πιθανής άρσης του αποκλεισμού.

 

Οι μετοχές εταιρειών όπως της Nintendo και της Sony κινούνται σε ανοδικά επίπεδα αυτό το διάστημα απέναντι στην συγκεκριμένη προοπτική ανοίγματος των εταιρειών και στην δημοφιλή αγορά της Κίνας. Κατά πολλούς η χρονική στιγμή της άρσης, αν αυτή πραγματοποιηθεί τελικά, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, με την πρόσφατη κυκλοφορία του Wii U και εν αναμονή της διάθεσης των PlayStation και Xbox. Η εφημερίδα σημειώνει ότι εφόσον για την επιβολή της απαγόρευση, η οποία ισχύει για πάνω από μια δεκαετία, απαιτήθηκε η σύμφωνη γνώμη επτά συνολικά υπουργείων, για την άρση είναι απαραίτητες οι υπογραφές όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51458-china-could-end-decade-long-ban-on-video-game-consoles.html[/url]']techspot.com