Η Κίνα εκτόξευσε τον τελευταίο δορυφόρο του συστήματος Beidou.

Το παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης της Κίνας έχει πλέον ολοκληρωθεί. Ο τελευταίος δορυφόρος ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του για να ολοκληρώσει το σύστημα πλοήγησης Beidou, όπως αναφέρει το CNBC. Το Beidou θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ως μία εναλλακτική λύση του GPS των ΗΠΑ και αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης αύξησης της τεχνολογικής επιρροής της Κίνας παγκοσμίως.

Η Κίνα άρχισε να σχεδιάζει το δικό της σύστημα πλοήγησης στα τέλη της δεκαετίας του 90 και η πρώτη έκδοση του Beidou ήταν σε λειτουργία έως και το 2000. Αυτή είναι η τρίτη έκδοση Beidou που θεωρείται πλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο δεν θα χρειαστεί άλλες αναβαθμίσεις έως και το 2035.

Το Beidou έχει πλέον παγκόσμια κάλυψη. Από τα τέλη του περασμένου έτους, περίπου το 70% των κινεζικών smartphone υποστηρίζει το Beidou και περισσότεροι από 100 συνεργάτες εργάστηκαν στην τεχνολογία χαρτογράφησης. Το 2013, το Υπουργείο Μεταφορών της Κίνας άρχισε να υποχρεώνει τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών, τα λεωφορεία και τα βαρέα οχήματα να χρησιμοποιούν το Beidou.

Πλέον ολοκληρωμένο, διασφαλίζει ότι η Κίνα δεν θα εξαρτάται από το GPS για τις ανάγκες πλοήγησής της, σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ. Το Beidou μπορεί όμως να παρέχει τόσο εμπορικά όσο και κοινωνικά οφέλη.

  • Like 2