Όπως φαίνεται η τεράστια επιτυχία των ρετρό mini παιχνιδοκονσολών της Nintendo γίνεται μόδα και έτσι μετά την Atari και το Ataribox, άλλος ένας γνωστός από το παρελθόν, ο υπολογιστής Commodore 64, αναβιώνει την επόμενη χρονιά.

Πίσω από τη δημιουργία της mini έκδοσης του κλασσικού συστήματος που πρωτοκυκλοφόρησε το 1982, βρίσκεται η εταιρεία Retro Games ενώ το C64 mini όπως θα είναι η πλήρης ονομασία του, θα κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς με τιμή $70. Κρίνοντας και από την πρώτη φωτογραφία, το μέγεθος του είναι το μισό του αρχικού μοντέλου ενώ θα έρθει με 64 προεγκατεστημένα παιχνίδια μεταξύ των οποίων τα California Games, Speedball 2: Brutal Deluxe και το Paradroid. Μια πλήρης λίστα των παιχνιδιών είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα του C64 mini εδώ.

 

Το χειριστήριο που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία θα είναι ενσύρματο και θα συνδέεται κλασσικά με τις σύγχρονες τηλεοράσεις μέσω HDMI. Όμως θα υπάρχει δυνατότητα ο χρήστης να συνδέσει το USB πληκτρολόγιο και το ποντίκι του προκειμένου να χειριστεί το περιβάλλον του συστήματος. Ακόμα το C64 Mini θα διαθέτει την ίδια δυνατότητα αποθήκευσης ενός παιχνιδιού αλλά και επιλογές όπως CRT, pixel perfect και scanline emulation. Το firmware θα μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω ενός usb flash drive ενώ η Retro Games προετοιμάζει και μια πλήρη έκδοση του C64 για το τέλος του 2018.

 

Link.png Site: engadget