Φανταστείτε αυτό το σενάριο. Μόλις νοικιάσατε την τελευταία υπερπαραγωγή του Hollywood, έχετε παρέα και το αγαπημένο σας ποτό και κάθεστε αναπαυτικά στον καναπέ για να δείτε την ταινία στην Flatscreen σας. 15 λεπτά αργότερα και μόλις η ταινία έχει φτάσει στη δράση, η ταινία σταματάει για να δείτε διαφημίσεις.

 

Για το επόμενο λεπτό είστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσετε διαφημιστικά μηνύματα αφού και το κουμπί του fast-forward έχει απενεργοποιηθεί.

 

Αυτή η δυσάρεστη εμπειρία θα επαναλαμβάνετε δύο με τρεις φορές μέχρι το τέλος της ταινίας. Ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε τη διακοπή είναι να πληρώσετε μερικά χρήματα παραπάνω στην εταιρία που νοικιάσατε το DVD.

 

Το σενάριο αυτό είναι μία εφαρμογή (και πατέντα) που ετοιμάζει η IBM. Μόλις το DVD εισάγεται για να παιχθεί, ελέγχεται ο δίσκος για να ανακαλύψει αν ο θεατής έχει πληρώσει την έκδοση χωρίς διαφημίσεις, ή την οικονομικότερη που περιέχει διαφημίσεις. Αν έχει επιλέξει τη φθηνή έκδοση η εφαρμογή συνδέεται σε κάποια online υπηρεσία για να κατεβάσει διαφημιστικά μηνύματα ή αυτά θα υπάρχουν ενσωματωμένα στον δίσκο.

 

Αλλά όπως λέει ο njlouch : Δώστε του 2 εβδομάδες θα βρεθεί ένα hack για να σταματάει αυτήν την ενέργεια.

 

Source.png Πηγή: digitalnews.gr