Η βρετανική εταιρεία σχεδίασης, κατασκευής και διανομής ηλεκτρονικών προϊόντων, Premier Farnell PLC, συμφώνησε να παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της στην ελβετική Dätwyler Holdings, έναντι 870 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Premier Farnell, η οποία εμπορεύεται τα προϊόντα της υπό τη φίρμα Farnell element14 και μέσω της οποίας πολλοί χρήστες προμηθεύονται εδώ και χρόνια τα Raspberry Pi single-board συστήματα τους, αναζητούσε εδώ και καιρό μία συμφωνία αυτού του είδους - προσδοκώντας να ενισχύσει το οικονομικό της προφίλ.

 

Από το 2012 έχουν διοχετευθεί στην αγορά περισσότερα από 8.000.000 Raspberry Pi και η Farnell ήταν μία από τις πρώτες (επίσημα αδειοδοτημένες) εταιρείες στον κόσμο που κατασκεύασαν και διέθεσαν το λιλιπούτειο αυτό υπολογιστικό σύστημα, το οποίο, τον Απρίλιο του 2016, αναγνωρίστηκε ως το δημοφιλέστερο - βρετανικής προελεύσεως - PC στην ιστορία των υπολογιστών.

 

Η Dätwyler Holdings διαθέτει μία τεράστια γκάμα ηλεκτρονικών προϊόντων, τα οποία διανέμει μέσω ενός δικτύου 40 εταιρειών (όπως η Nedis Group) και διατηρεί ένα εργατικό δυναμικό της τάξεως των 5000 ατόμων, προχώρησε σε εξαγορά των μετοχών, επενδύοντας 165 πένες/μετοχή.

 

Link.png Site: WSJ