Για να προσφέρει οθόνες που θα ξεχωρίζουν τόσο για την εμφάνιση όσο και για τα χαρακτηριστικά τους, η εταιρεία AOC συνεργάστηκε με το Studio F.A. Porsche, που έκανε και μία ιδιαίτερη πρόταση πάνω στη διαχείριση των καλωδίων (cable management).

Οι δύο νέες οθόνες της γνωστής εταιρείας έχουν τις ονομασίες AOC PDS241 και AOC PDS271 και το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος πάνω τους είναι ο αρθρωτός σχεδιασμός τους για τις εισόδους/ εξόδους. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, από τη βάση τους εξέρχονται καλώδια που οδηγούν σε ένα αρθρωτό (modular) power brick, το οποίο δεν αναλαμβάνει μόνο χρέη τροφοδοτικού αλλά και ενός docking station για την έξοδο HDMI για παράδειγμα. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η ακαταστασία των καλωδίων πίσω από την οθόνη και το αισθητικό αποτέλεσμα μοιάζει τουλάχιστον εκ πρώτης όψης να είναι άρτιο.

 

Οι δύο οθόνες είναι πανομοιότητες από άποψη εμφάνισης και προδιαγραφών και οι δύο μοναδικές διαφορές τους εντοπίζονται στη διαγώνιο του πάνελ και στη τιμή. Έτσι, και οι δύο διαθέτουν LCD IPS τεχνολογίας πάνελ ανάλυσης 1080p που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες AOC SuperColor, LowBlue Mode και FlickerFree και καλύπτει το 100% του χρωματικού εύρους sRGB και το 90% του NTSC ενώ επιπλέον υποστηρίζονται γωνίες θέασης 178⁰.

 

Από τις ονομασίες τους, είναι φανερό πως οι AOC PDS241 και AOC PDS271 επιδεικνύουν διαγώνιο 24 ιντσών και 27 ιντσών αντίστοιχα ενώ όπως μπορείτε να δείτε έχουν ιδιαίτερα λεπτά bezels για σχεδόν border-less σχεδιασμό. Η πρώτη στοιχίζει $199 ενώ η δεύτερη περίπου $50 περισσότερα.

 


gallery_286955_4056_22868.jpg

 


Link.png Site: SlashGear