Μία νέα σχεδιαστική ατέλεια ήρθε στην επιφάνεια, όσον αφορά τις κάρτες GeForce GTX 1070/1080, καθώς μετά τo πρόβλημα στο σύστημα ψύξης των Founders Edition, ανιχνεύθηκε σφάλμα και στο DVI Pixel clock από χρήστες που ακολουθούν το πρότυπο σύνδεσης Dual Link DVI.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο οδηγεί σε κακή εκκίνηση του συστήματος, εντοπίστηκε για άλλη μία φορά από κατόχους GeForce GTX 1070/1080 Founders Edition καρτών - αν και το συγκεκριμένο bug επηρεάζει μάλλον και τα αρχιτεκτονικής Pascal μοντέλα τρίτων κατασκευαστών.

 

Συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να μπουτάρουν στα Windows κανονικά, με τον εξ' ορισμού ρυθμό ανανέωσης. Μόλις μπούνε στο σύστημα και αποπειραθούν να τον ανεβάσουν (παράλληλα και το pixel clock) πάνω από τα 330MHz - και ενώ η οθόνη συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά - το σύστημα δεν δύναται να πραγματοποιήσει πλέον κανονική εκκίνηση και απαιτείται επαναφορά των προηγούμενων ρυθμίσεων.

 

Ένας χρήστης, με μία "custom-designed" GTX 1070, ανέφερε ότι όταν ο ρυθμός ανανέωσης μίας οθόνης τοποθετείται πάνω από τα 81Ηz (με το DVI pixel clock μόλις κάτω από τα 330MHz) σε ανάλυση 2560 x 1440 pixels, το σύστημα δεν μπορεί να μπουτάρει και η οθόνη εκκίνησης αναβοσβήνει, αλλάζοντας απλά χρώματα, ενώ το μενού του BIOS παραμένει προσβάσιμο, λόγω της χαμηλής του ανάλυσης.

 

Το πρόβλημα παρατηρήθηκε και σε μία "custom-designed" GTX 1080 κάρτα και παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αρχίσει να αναδύονται στα επίσημα GeForce Forums.

 

Link.png Site: TechPowerUp