Το ίδρυμα Raspberry Pi αποκάλυψε πρόσφατα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όλο concept της εγκατάστασης κάμερας στο Raspberry Pi, με απώτερο σκοπό να προεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει.

H πρώτη φωτογραφία του έκανε επίσημα την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, συνοδεύεται από την υπόσχεση της εταιρείας ότι η κάμερα θα κάνει το ντεμπούτο του στο άμεσο μέλλον, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα $25. Συγκεκριμένα το module θα συνδέεται απευθείας στα Rasperberry Pi boards μέσω ενός απλού καλωδίου, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο πολλές επιπρόσθετες δυνατότητες για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Άλλωστε όπως αναφέρει και το SlashGear η κάμερά του είναι η OV5647 των 5 megapixel ικανή να πραγματοποιήσει εγγραφή HD video.

 

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της πάνω στην κάμερα. Ήδη η ποιότητα της εικόνας που αυτή προσφέρει χαρακτηρίζεται ως «αρκετά καλή», αλλά καταβάλλονται προσπάθειες για την περαιτέρω βελτίωσή της, πριν η συσκευή κάνει το ντεμπούτο της. Η τιμή λιανικής πώλησης της κάμερας θα είναι ίδια με αυτή του Model A Raspberry Pi. Το Model A απαιτεί για την λειτουργία του μόλις το 30% της ενέργειας του Model B και δεν περιλαμβάνει θύρα Ethernet. Είναι διαθέσιμο μόνο στην Ευρώπη, αλλά όπως δηλώνει και η Raspberry Pi, θα κάνει το ντεμπούτο του και σε άλλα μέρη του κόσμου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γνωστοποιήθηκε η ακριβής ημερομηνία διάθεσης του module, αλλά αναμένεται στα ράφια των καταστημάτων σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51559-raspberry-pi-camera-module-pictured-will-retail-for-25.html[/url]']techspot.com