Αν και η Intel έχει ήδη κυκλοφορήσει προϊόντα που βασίζονται στον τύπο μνήμης 3D XPoint που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Micron -τόσο καταναλωτικά όσο και επαγγελματικά προϊόντα Optane- η Micron θα κυκλοφορήσει τα δικά της, υπό την ονομασία QuantX προς τα τέλη της χρονιάς.

Όμως σε σύγκριση με την Intel, η Micron θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, και επομένως θα επιχειρήσει να κλείσει συμφωνίες αδειοδότησης της τεχνολογίας 3D XPoint σε άλλες εταιρείες, για την κατασκευή προϊόντων τύπου SSD κυρίως (και DDR-like προϊόντων).

 

Τα συγκεκριμένα ωστόσο προϊόντα έχουν στόχο την αγορά των επιχειρήσεων, με τα προϊόντα QuantX SSD βασιζόμενα στα πρωτόκολλα PCI Express 3.0 και NVMe να αγγίζουν χωρητικότητες έως και 1,4TB.

 

Η Micron θέλει να ευθυγραμμίσει τη τεχνολογία μνήμης QuantX με τις καινούριες τεχνολογίες throughput όπως είναι η Gen-Z, για να επεκταθεί και στην αγορά των διακομιστών ARM, η οποία έχει τελευταία αποσπάσει το ενδιαφέρον των εταιρειών. Τα προϊόντα storage και μνήμης QuantX θα έχουν τους δικούς τους ελεγκτές πολύ κοντά στον επεξεργαστή, για ταχύτατη διαμεταγωγή δεδομένων, και επομένως μείωση των ενδεχόμενων bottlenecks.

 

Link.png Site: TechPowerUp