Την πρώτη μονάδα παραγωγής ημιαγωγών στα 3nm θα κατασκευάσει σύντομα η TSMC στο Tainan Science Park, στη Νότια Ταϊβάν, όπως η ίδια η Ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε.

Είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα κάποιες φήμες, ότι υπήρχε πιθανότητα το εργοστάσιο να κατασκευαστεί στις ΗΠΑ για πολιτικούς λόγους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει τελικά. Η εταιρεία προτίμησε να το κατασκευάσει στην Ταϊβάν, και στο Tainan Science Park, διατηρώντας τις μονάδες παραγωγής της κοντά τη μία στην άλλη, με στόχο την καλύτερη εκμετάλλευση των περιουσιακών της στοιχείων και της αλυσίδας εφοδιασμού της. Βεβαίως, η Ταϊβανέζικη κυβέρνηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στα σχέδια της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, βοηθώντας την εταιρεία σε ζητήματα που αφορούσαν τη γη, το νερό, την ηλεκτροδότηση και την περιβαλλοντική προστασία.

 

Σύμφωνα με τις τελευταία πληροφορίες, ένα μέρος των μηχανημάτων παραγωγής θα παρασχεθεί από την Ολλανδική εταιρεία ASML που φέτος είδε αύξηση 25% στα έσοδα της. Η TSMC πάντως δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποια νέα πρόβλεψη ή χρονοδιάγραμμα για την ημερομηνία που θα δούμε τα πρώτα chips 3nm να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής και επομένως παραμένει η αρχική εκτίμηση της για το 2022.

 

Εκπρόσωπος της TSMC επίσης δήλωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα της όσον αφορά στην παραγωγή 7nm, και πως περιμένει αύξηση –της παραγωγής - μέσα στο 2018. Η εταιρεία επίσης έκανε γνωστό ότι βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος όσον αφορά στην παραγωγή 5nm με το λανσάρισμα να αναμένεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.

 

gallery_286955_4260_36108.jpg

 

Link.png Site: TechPowerUp