Οι γνώστες χειρισμού υπολογιστών εξακολουθούν να μην «στέφονται με τις δάφνες» που τους αξίζουν, σύμφωνα με τον κολοσσό λογισμικού Microsoft.

 

Η Microsoft πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 500 επιχειρήσεις ηγέτες στην Βρετανική αγορά καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι γνώσεις στους υπολογιστές κατετάγησαν ως η έβδομη σημαντικότερη ικανότητα για κάποιον εργαζόμενο.

 

Αντίθετα, η ομαδική εργασία και τα διαπροσωπικά στοιχεία αποτελούν, κατά τα ανώτερα επιχειρησιακά στελέχη, τον βασικό πυρήνα των απαραίτητων προσόντων.

 

«Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα των τελευταίων 30 χρόνων είναι η ανάγκη γνώσεων πληροφορικής», ανέφερε ο ιδρυτής της Microsoft. «Σχεδόν σε κάθε δουλειά, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προγράμματα ώστε να διευκολύνουν την εργασίας τους», συμπλήρωσε ο κύριος Γκέιτς.

 

Στην τρίτη θέση, μετά την ομαδική εργασία και τα διαπροσωπικά στοιχεία βρίσκονται οι αναλυτικές ικανότητες. Εν συνεχεία η ικανότητα επικοινωνίας, ο προσωπικός προγραμματισμός, η ευελιξία και στην έβδομη οι γνώσεις πληροφορικής.

 

Source.png Πηγή: news.kathimerini.gr