Είναι σχεδόν 40 χρόνια από τότε που η Intel παρουσίασε τον πρώτο μικροεπεξεργαστή, και μέχρι και σήμερα η εταιρεία κατέχει ένα τεράστιο 80% της παγκόσμιας αγοράς των μικροεπεξεργαστών.

 

Οχι τόσο γρήγορα!. Σαν ένα ηλεκτρονικό remake της ταινίας "The Magnificent Seven" (η οποία είναι αμερικανικό remake της ταινίας The Seven Samurai), η NEC και RENESAS συνεργάστηκαν μαζί με μια μπάντα από άλλες εταιρείες όπως η HITACHI, TOSHIBA, FUJITSU, PANASONIC, CANON, για να αναπτύξουν μια νέα CPU η οποία θα είναι συμβατή με το πρωτοποριακό software εξοικονόμησης ενέργειας από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Waseda, Hironori Kasahara.

 

Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας εμπορικός μικροεπεξεργαστής ο οποίος θα τρέχει σε solar cells, θα ρυθμίζει την ενεργειακή κατανάλωση ανάλογα των δεδομένων που θα επεξεργάζονται (ένα υπάρχον πρωτότυπο τρέχει ήδη στο 30% της κατανάλωσης μιας standard CPU), θα παραμένει σε λειτουργία ακόμη και όταν η τροφοδοσία ενέργειας θα είναι κλειστή και φυσικά θα σκοπεύει να αναποδογυρίσει το κάρο της Intel.

 

Όταν ένα standard υιοθετηθεί και το chip χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία χρήση των ηλεκτρονικών, οι εταιρείες θα μπορέσουν να αποκομίσουν τεράστιες οικονομίες στην ανάπτυξη λογισμικού. Το νέο format αναμένεται να είναι έτοιμο προς το τέλος του 2012.

 

Source.png Πηγή: engadget

Link.png Site: Kasahara Laboratory