Στα πλαίσια της έκθεσης CES 2016 επισκεφτήκαμε τη σουίτα της ADATA στο ξενοδοχείο Palazzo.

Βλέπετε οι περισσότερες εταιρίες με υλικό υπολογιστών προτιμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε μια σουίτα ξενοδοχείου παρά στους κύριους χώρους της έκθεσης, όπου τα booths είναι πανάκριβα.

 

Τα προϊόντα που ξεχωρίσαμε ήταν τα παρακάτω:

 

DSC00159.jpg

 

Οι καινούριες μνήμες DDR4 με κωδικό μοντέλου XPG Z1 μπορούν να πετύχουν μέχρι και 3866 MHz, κάτι που τις κατατάσσει στις πιο γρήγορες μνήμες της αγοράς.

 

DSC00171.jpg

 

Ακολουθώντας τις προσταγές των καιρών (και των χρηστών) η ADATA κυκλοφόρησε και τις XPG Dazzle μνήμες, οι οποίες διαθέτουν LED φωτισμό. Απευθύνονται φυσικά σε ενθουσιώδης χρήστες και κυρίως overclockers, αλλά και σε αυτούς που θέλουν ένα όμορφο εσωτερικό στο PC τους, μιας και εκτός από τον LED φωτισμό διαθέτουν και όμορφη εμφάνιση.

 

DSC00172.jpg

 

Πέραν των κανονικών, σε μέγεθος, RAM η ADATA παρουσίασε και μια καινούρια σειρά SO-DIMM μνημών οι οποίες εφοδιάζονται με ψήκτρες (heat spreaders), οι οποίες πέραν από λειτουργικούς σκοπούς παρέχουν επίσης και μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

 

DSC00166.jpg

 

Ένας ιδιαίτερα γρήγορος δίσκος PCIe SSD με 3D NAND μνήμες παρουσιάστηκε επίσης στα πλαίσια της έκθεσης CES. Ο συγκεκριμένος SSD διαθέτει ελεγκτές της Marvell και της SMI solution (προφανώς ανάλογα με την έκδοση) και η μέγιστη χωρητικότητα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 TB, μιας και οι τρισδιάστατες μνήμες του επιτρέπουν για πολύ μεγάλο αποθηκευτικό χώρο σε περιορισμένες διαστάσεις. Σύμφωνα με την ADATA οι ταχύτητες που μπορεί να πετύχει ο συγκεκριμένος SSD φτάνουν τα 2900 MB/s και 1300 ΜΒ/s για αναγνώσεις και εγγραφές αντίστοιχα. Φυσικά υποστηρίζεται το NVMe (Non-Volatile Memory Express) πρότυπο το οποίο προσφέρει χαμηλούς χρόνους πρόσβασης και ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων.

 

DSC00167.jpg

 

Εκτός από τον παραπάνω SSD (SR1020SP) η ADATA παρέθεσε μια πλήρη γκάμα SSD προϊόντων, η οποία περιλάμβανε M.2, mSATA, SATA DOM και άλλα form factors.

 

DSC00175.jpg

 

Αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν ένας Type-C φορητός SSD ο οποίος αντέχει στις κακουχίες. Όπως συνηθίζει η ADATA σε μοντέλα προ-παραγωγής, είχε δυο διαφορετικές εκδόσεις (σε εμφάνιση) του ίδιου δίσκου και ρωτούσε τις απόψεις των δημοσιογράφων για το πια προτιμούν να δουν στην παραγωγή. Εμείς επιλέξαμε το μοντέλο στα δεξιά.

 

DSC00162.jpg

 

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε και από κοντά τον ISSS332-2TB, ο οποίος είναι ένας SSD που απευθύνεται σε βιομηχανικά περιβάλλοντα μιας και μπορεί να λειτουργήσει κάτω από σκληρές συνθήκες, χωρίς πρόβλημα. Ο συγκεκριμένος SSD βγαίνει σε δύο εκδόσεις με SLC και MLC μνήμες και ο μέση διάρκεια ζωής του φτάνει τις δύο εκατομμύρια ώρες. Το εύρος θερμοκρασίας στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει είναι από -40°C ως 90°C και όσον αφορά το συνολικό μέγεθος εγγραφών που μπορεί να αντέξει, δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια πληροφόρηση.

 

DSC00178.jpg

 

Το σύνολο των προϊόντων της ADATA στην CES 2016 συμπλήρωσαν μερικά αξεσουάρ τα οποία περιλάμβαναν έναν MFi-certified αναγνώστη καρτών με διασύνδεση τύπου Lightning.

 

DSC00179.jpg

 

Ένα flash drive (UE710) μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να επεκτείνει τη μνήμη iOS συσκευών.

 

DSC00184.jpg

 

Διάφορα καλώδια τύπου Type-C, σε αρκετά χρώματα.

 

DSC00177.jpg

 

Για τους κατόχους XBOX η ADATA παρουσίασε έναν ανθεκτικό εξωτερικό δίσκο, για την επέκταση του χώρου αποθήκευσης της συγκεκριμένης κονσόλας.

 

DSC00182.jpg

 

Δε γνωρίζαμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία κατασκευάζει και dash κάμερες, οπότε και μας εξέπληξε το RC300 μοντέλο. Σε χώρες όπου η Ρωσία όπου η χρήση κάμερας αυτοκινήτου επιβάλλεται, τέτοια προϊόντα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή γι’αυτό και η ADATA αποφάσισε να κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο.

 

Η αποστολή του insomnia στην CES είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ