Μία μικρότερη έκδοση του δημοφιλούς Raspberry Pi 3, υπό την εμπορική ονομασία Compute Module, η οποία θα μπορεί να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα, σε ειδικές SODIMM υποδοχές μνήμης, ετοιμάζεται να τεθεί σε κυκλοφορία σύντομα.

Πρόκειται για ένα single-board PC, με διαμόρφωση όχι πολύ διαφορετική από εκείνη ενός κανονικού Raspberry Pi 3, απλά σε μικρότερη κλίμακα, το οποίο για να ενεργοποιηθεί πρέπει να τοποθετηθεί μέσα σε ένα μεγαλύτερο σύστημα, μέσω του οποίου γίνεται η τροφοδοσία και η επικοινωνία με τον επεξεργαστή του.

 

Είναι εφοδιασμένο με 64-bit ARM επεξεργαστή αλλά απουσιάζει η διεπαφή Wi-Fi, πλήρως συμβατό με λειτουργικά συστήματα Linux, καθώς και με Microsoft Windows 10 IoT Core, ενώ η τιμή λιανικής πώλησης του υπολογίζεται στα 24 δολάρια (χωρίς μεταφορικά).

 

Η Raspberry, με την κυκλοφορία του Compute Module, φιλοδοξεί να εισέλθει στον απαιτητικό χώρο της βαριάς βιομηχανίας, καθώς το ταχύτατο (λόγω της κατασκευαστικής του φύσης) single-board PC μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προγραμματισμό και τον εξ αποστάσεως χειρισμό βιομηχανικών συστημάτων.

 

Link.png Site: Fudzilla