H Corsair ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Origin PC που εξειδικεύεται στην συναρμολόγηση υπολογιστών ειδικά για gaming.

Η Corsair δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα πλήρωσε για την εξαγορά, ωστόσο εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να κάνει δική της την Origin PC.

Η Origin PC απευθύνεται σε gamers που δεν θέλουν απαραίτητα οι ίδιοι να συναρμολογήσουν τους δικούς τους gaming υπολογιστές, προσφέροντας ποικιλία «custom made» και «tailored made» φορητών υπολογιστών, σταθμών εργασίας και υπολογιστών desktop για τους πελάτες της. Πρόσφατα, η εταιρεία αποκάλυψε το τελευταίο της «project», το σύστημα gaming Big O (2019), που πέρα από το hardware ενός κορυφαίου gaming υπολογιστή, ενσωματώνει στο ίδιο κουτί και το hardware ενός PlayStation 4 Pro, ενός Xbox One X και ενός Nintendo Switch. Και η Corsair από ότι φαίνεται ήθελε να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Origin PC για να διευρύνει την «παρουσία της στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των high-end συστημάτων gaming».

Παρά την εξαγορά, οι δύο εταιρείες θα παραμείνουν ανεξάρτητες και η Origin PC θα συνεχίσει να προσφέρει τα δικά της συστήματα. Από την άλλη ωστόσο, θα συνεργαστούν πιο στενά. Η Corsair δήλωσε ότι η ομάδα διαχείρισης της Origin PC θα παραμείνει σε ξεχωριστά γραφεία και θα «τρέχει» την Origin PC, την σειρά gaming desktop PC με την ονομασία Corsair One και την σειρά Vengeance. Σύντομα επίσης τα συστήματα Corsair One θα είναι διαθέσιμα στην σειρά workstation της Origin PC. Κάποια επίσης συστήματα της Origin PC θα χρησιμοποιούν συστήματα ψύξης της σειράς Hydro X της Corsair μαζί με το λογισμικό iCue, που παρέχει στους games «συγχρονισμό φωτισμού και παρακολούθηση της απόδοσης σε εύρος συστήματος». Για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση υπολογιστών Origin εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. 

Η εξαγορά της Origin PC από την Corsair έρχεται ένα χρόνο περίπου μετά την απόκτηση της Elgato που κατασκευάζει «capture cards» και περιφερειακά για όσους ασχολούνται με το game streaming στις πλατφόρμες Twitch, YouTube και Mixer.

Engadget

  • Like 1