Ένα ακόμη παράξενο gadget έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του στο Internet. Αυτή τη φορά πρόκειται για μία πολύ ψηλή, από άποψη αναλογιών, φορητή οθόνη με διαγώνιο 8,8 ιντσών, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 420 x 1920 pixels και έχει την ονομασία Elsonic EK-MD088.

Αν και η ειδική, ενσωματωμένη βάση είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της, εγείρεται το ερώτημα: ποια η χρησιμότητα μίας τόσο στενής οθόνη; Επίσης, ενδέχεται να υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόπο για να ξοδέψετε τα $130 (14.800 yen) που απαιτούνται για την αγορά της.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Gizmodo, μία προφανής χρησιμότητα είναι η ατελείωτη κύλιση σε ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως στα Twitter (βλέποντας επίσης και Tall Tweets) και Instagram ενώ μοιάζει ιδανική για χρήση -την τοποθετείτε δίπλα από την κανονική οθόνη σας- και με εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως με τα iMessage, WhatsApp, Messenger, Telegram και άλλες. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμεύσει και ως πίνακας ελέγχου ή κονσόλα διαχείρισης των συσκευών IoT στο σπίτι κ.ά. Για συγγραφή κώδικα πάντως δεν… κάνει, παρόλο που διαφημίζεται και για αυτό το λόγο αν λάβετε υπόψη σας την ανάλυση εκτός και αν γράφετε με κάποιο τρόπο τις γραμμές κώδικα σας σε λιγότερους από 50 χαρακτήρες (το Visual Studio θα σας επιτρέψει πάντως να μικρύνετε το παράθυρο για να χωρέσει στην Elsonic ωστόσο ένας code editor όπως ο Nova, όχι).

elsonic_3.jpg

Ακόμα ωστόσο και αν σας φαίνεται χρήσιμη, υπάρχουν μερικά θέματα με τη συγκεκριμένη οθόνη της Elsonic. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Ars Technica, η οθόνη δεν είναι ευρέως διαθέσιμη εκτός της Ιαπωνικής αγοράς, ενώ οι αποστολές φαίνεται να έχουν ανασταλεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Η οθόνη επίσης χρησιμοποιεί USB-C για την τροφοδοσία της, όχι όμως και για την εικόνα. Έτσι, η φορητή οθόνη της Elsonic διαθέτει μία υποδοχή mini-HDMI για να λαμβάνει σήμα, λύση που δεν είναι και η πιο πρακτική στην περίπτωση που ξεχάσετε το καλώδιο που τη συνοδεύει (σε αυτή τη περίπτωση η αγορά ενός HDMI to mini-HDMI adaptor είναι μάλλον απαραίτητη για καλό και για κακό).

elsonic_2.jpg

Επίσης δεν φαίνεται να ενσωματώνει μπαταρία, οπότε αν και χάρη στην ενσωματωμένη βάση που διπλώνει, είναι αρκετά συμπαγής, αυτό το πλεονέκτημα χάνεται εξαιτίας του power bank που θα πρέπει να έχετε μαζί σας. Ενδεχομένως λοιπόν ένα φθηνότερο ή και μεταχειρισμένο tablet για να έχετε δίπλα στην κανονική οθόνη σας να αποτελεί καλύτερη λύση από αυτή την περίεργη οθόνη. Πάντως, δείχνει αρκετά… διασκεδαστική σε ορισμένα σενάρια χρήσης.

  • Haha 1
  • Confused 2