Τα προβλήματα ενεργειακής διαχείρισης της AMD RX 480 λύθηκαν με την κυκλοφορία του πρόσφατου πακέτου οδηγών Radeon Software Crimson Edition 16.7.1, εφησυχάζοντας τους κάτοχους των νέων GPUs αλλά και τους κατασκευαστές "after market" λύσεων, όπως η EK Water Blocks.

Η σλοβένικη εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή συστημάτων υδρόψυξης, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του EK-FC RX-480 Water Block, το οποίο όχι μόνο μπορεί να ψύξει επαρκώς τη νέα κάρτα της AMD αλλά και να μειώσει το πάχος της, μετατρέποντας την σε κανονική single-slot GPU (καθώς η RX 480 έρχεται με μονή σειρά Ι/Ο υποδοχών).

 

Η βάση του είναι κατασκευασμένη από ηλεκτρολυτικό χαλκό (φυσικό ή επινικελωμένο), τα καλύμματα του συστήματος διατίθενται σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις (Κανονική, Acetal, Nickel, Acetal + Nickel), ενώ τα backplates έρχονται σε χρωματισμούς Black και Nickel.

 

To EK-FC RX-480 αξιοποιεί την μοναδικής σχεδίασης "split-flow" είσοδο της EK, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ροή του ψυκτικού υγρού ακόμα και με τις πιο ασθενέστερες αντλίες, ψύχοντας τη GPU, την GDDR5 μνήμη RAM καθώς και το κύκλωμα VRM της κάρτας, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή λειτουργία της - ακόμα και υπό συνθήκες υψηλού χρονισμού.

 

Το EK-FC RX-480 Water Block κατασκευάζεται στη Σλοβενία και διατίθεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, από €99.95 έως €107.95 (ανάλογα με τη διαμόρφωση της αρεσκείας σας).

 

Link.png Site: TomsHardware