Τη Λισαβώνα επέλεξε η Epson για να παρουσιάσει 4 νέα προϊόντα. Αδιάφορο, θα πείτε, οι εταιρείες συνηθίζουν να διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις και να καλούν σε αυτές δημοσιογράφους από περιοδικά τεχνολογίας. Αυτή η εκδήλωση όμως είχε κάτι το ξεχωριστό για την Epson καθώς η εταιρεία μπαίνει -και μπαίνει δυναμικά όπως φαίνεται- σε μια νέα αγορά. Βέβαια, για εκτυπωτές και scanners μιλάμε και πάλι, αλλά τουλάχιστον όσον αφορά στους εκτυπωτές, για μια κατηγορία στην οποία μέχρι τώρα μόνο μία εταιρεία είχε "τολμήσει" να δραστηριοποιηθεί, αυτήν των business inkjet. - Οι εκτυπωτές inkjet έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους laser: τη δυνατότητα εκτύπωσης χρώματος. Έχουν -ή μάλλον θα έπρεπε πλέον να λέμε είχαν- όμως και σημαντικά μειονεκτήματα όσον αφορά στην ταχύτητα εκτύπωσης αλλά και -το σημαντικότερο- στο κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα. Ένας ακόμα παράγοντας που προβλημάτιζε αρκετούς υπεύθυνους IT ήταν το γεγονός ότι η ίδια η τεχνολογία των inkjet, αν και αρκετά ώριμη,

παρουσίαζε προβλήματα σε παρατεταμένη και σκληρή χρήση όπως αυτή ενός γραφείου.

 

Με τους νέους inkjet της Epson τα όποια προβλήματα λύνονται. Ταχύτητες που φτάνουν στις 37 σελίδες το λεπτό [ξεπερνούν κατά πολύ τους "μεσαίους" laser], σύστημα που ελέγχει αυτόματα την κατάσταση των ακροφυσίων, τιμές άμεσα συγκρίσιμες με τους εκτυπωτές laser της χαμηλής κατηγορίας αλλά και μεγάλη αυτονομία που μπορεί να φτάσει και στις 8.000 σελίδες, χαρακτηρίζουν τους B-300 και B-500DN. Και τους δύο τους περιμένουμε με ανυπομονησία στα PC Labs για να τους μετρήσουμε. Δε συμβαίνει κάθε μέρα μια εταιρεία να ανακοινώνει ταχύτητα εκτύπωσης 37 σελίδες ανά λεπτό για inkjet.

 

Στον εκθεσιακό χώρο της εκδήλωσης μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον B-500DN σε κόντρα με τους άμεσους ανταγωνιστές στις κατηγορίες inkjet και laser και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικά υπέρ του.

 

Εκτός από τους δύο εκτυπωτές που, όπως ήταν λογικό, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όλων, η εταιρεία παρουσίασε και δύο νέους επαγγελματικούς scanners, τους GT1500 και GT20000, που συνιστούν ιδανική λύση για επαγγελματίες που θέλουν υψηλές επιδόσεις αλλά και ποιότητα σάρωσης.

 

Συνολικά οι νέες "επαγγελματικές" προτάσεις της Epson θα εξυπηρετήσουν από πλευράς χαρακτηριστικών αλλά και επιδόσεων ακόμα και μεγαλύτερα γραφεία και επιχειρήσεις.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr